Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/renginiai/31957/nemokamas-gg-sindikato-ir-dee--kamy-koncertas/

Data: 2014-07-16 13:24:59

Nemokamas „G&G Sindikato” ir „Dee & Kamy” koncertas

Šį ketvirtadienį į sostinės „Vasaros terasos“ sceną grįžta hiphopo banga. Čia rankas į viršų kelti kvies ir po keletą visiškai naujų kūrinių pristatys įtakingiausia hiphopo grupė Lietuvoje „G&G Sindikatas” ir progresyvus duetas „Dee & Kamy”. Kaip jau tapo įprasta, įėjimas į Mokytojų namų kiemelį visą vakarą bus nemokamas. 

Šiandien „G&G Sindikato“ auditorijos paveikslas jau seniai išaugęs tradicinio hiphopo mėgėjo portretą. Kiekvienas jų koncertas – rekordinis, kiekvieno jų publika – savita, ištikima ir rinktinė. Netrukus 20-ąjį „G&G Sindikato“ jubiliejų minėsiantys Svaras, Kastetas, Pushaz, Donciavas ir DJ Mamania vieningai linkčioja galvomis ir pritaria, kad „Vasaros terasa“ - viena iš tų vietų, be kurios „G&G Sindikato” vasaros koncertų grafikas neapsieina.

Jau patvirtinta ir aišku, kad grupės gerbėjų armija pirmieji šio pasirodymo metu gyvai išgirs keletą visiškai naujų „G&G Sindikato” kūrinių. Tikėtina, kad jie suguls į būsimą, visų laukiamą ir naują studijinį grupės albumą. Tvirčiausias Lietuvos hiphopo ansamblis dar kartą bandys „Vasaros terasos“ sienų tvirtumą ir vėl užsuks visų laukiamą „bytą“.

Skambaus ketvirtadienio vakaro programa neapsiribos vien „G&G Sindikato” koncertu. Čia tilps, jiems talkins ir viena scena dalinsis progresyvus duetas ir grupės bičiuliai „Dee & Kamy”. 2007 metais susiformavęs vaikinų tandemas jau senokai išaugo naujokų kelnes, o per tuos kelerius aktyvios veiklos metus spėjo išties daug nuveikti. Krūva apdovanojimų, „apšildyti“ atlikėjai ir užsienio žvaigždės, pagyros ir kritikų atsiliepimai, vaizdo klipai ir margas koncertų žemėlapis užtvirtino jų vardą hiphopo scenoje. Antrąjį studijinį albumą vyrukai kaip ir jų vyresni kolegos planuoja pristatyti iki metų galo, o tai puiki proga gyvai išgirsti pirmuosius būsimo „Dee & Kamy” albumo šauklius.

Tai bus šeštasis iš dešimties suplanuotų „Kalnapilis. Vasaros susitikimai su...“ serijos koncertų šią vasarą. Lig šiol „Vasaros terasoje“ savo pasirodymus jau surengė grupės „Bix“, „Freaks On Floor“, „Keymono“, „Soul Moustache“, „Beissoul & Einius“, „Golden Parazyth“, „Despotin Fam“, „Garbanotas Bosistas“ ir „Colours of Bubbles“.

Šią vasarą Mokytojų namų kiemelyje įvyks dar keturi vienas už kitą skambesni koncertai. Jau aiškūs ir patvirtinti grupės „Skamp”, atlikėjos Giedrės ir kitų originalių bei geidžiamų lietuvių atlikėjų koncertai.

Renginys į „Vasaros terasą“ kviečia užsukti be bilietų – visi šios serijos koncertai nemokami. Belieka tik ateiti. Renginio pradžia – 19 val. Po koncerto „Vasaros terasos“ ketvirtadienį pratęs „Patamsių Gaivalai” didžėjų komanda. 

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.