Laikas.lt

Paimta iš:
https://laikas.tv3.lt/lt/receptai/29/cezario-salotos-su-vistiena/

Data: 2010-07-16, 20:53

Cezario salotos su vištiena
Ingredientai:

• Salotos, Iceberg, galva, 1 vienetas
• Vištienos filė, ar kalakutiena, 400 gramų
• Ančiuviai, aliejuje, truputį
• Kiaušiniai, 4 vienetai
• Balta duona, kubeliai, pakepinti orkaitėje, 1 sauja
• Parmezano sūris, 200 gramų
• Agurkai, maži, 3 vienetai
• Poras, 1 vienetas
• Svogūnai, laiškai, truputį
• Česnakai, jei norite aštriau, 1 vienetas
• Krapai, truputį
• Grietinėlė, truputį
• Bazilikas, truputį
• Druska, pagal skonį
• Juodieji pipirai, pagal skonį

Kap gaminti?

Pirmiausia pamarinuojama mėsa: alyvų ar kitas aliejaus su citrinos sultimis, truputį česnako, druskos ir juodųjų pipirų. Po 25-30 min galima kepti, arba supjaustytą smulkiai arba visą krutinėlę viename gabale. Viena krūtinėlė vienam asmeniui.

Salotos suplėšomos į didelę lėkštę. Ant jų dedamas smulkiai juostelėmis supjaustytas agurkas, poras, svogūnai, virtas kiaušinis, karšta krūtinėlė, sutarkuotas parmezanas, barstomi duonos skrudučiai, ant visko pilamas padažas.

Padažas: į smulkintuvą (blenderį) dedamas tarkuotas parmezanas, 30 gr grietinės, 250 gr. grietinėlės, 1/2 indelio ančiuvių (galima ir daugiau), česnako galvutę, krapai, bazilikai, druska, pipirai. Viskas susmulkinama ir pilama ant salotų. Galima į padažą dėti daugiau įvairių prieskoninių žolelių, jeigu norisi.
© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.