Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/5371/pagrindinis-ingredientas--sviezios-braskes/

Data: 2011-06-26, 11:00

Pagrindinis ingredientas – šviežios braškės

Populiariausia uoga pasaulyje - braškė. Vasara - laikas, kai gali mėgautis šviežiomis braškėmis. Žinoma, skaniausia jas valgyti, skinant nuo krūmelio ir dedant tiesiai į burną. Tačiau yra keletas nuostabių patiekalų būtent su šia uoga receptų. Juk taip smagu pasirodyti išradingam.

1. Braškiu ir arugulos salotos - itin nekoloringos, tačiau sočios ir praturtintos proteinais bei antioksidantais.

Jums reikės: acto, medaus, alyvų aliejaus, druskos, pipirų, braškių, raudonojo svogūno, kumpio, arugulos, fetos arba ožkos sūrio.

Kalorijos: 155.

2. Tropinių vaisių kokteilis (netrintas) - labai greiti, kaulus ir imuninę sisitemą stiprinantys pusryčiai.

Jums reikės: lieso jogurto, medaus, vanilės ekstrakto, braškių, papajos ir ananaso gabaliukų, dribsnių.

Kalorijos: 121.

3. Salotos su aguonomis - skani dozė vitaminų širdies veiklai.

Jums reikės: apelsinų-mango jogurto, aguonų, salotos lapo, braškių, ananaso gabaliukų, vynuogių, medaus. 

Kalorijos: 106. 

4. Mango, imbiero ir braškių kokteilis - A, B ir C vitaminų šaltinis, stiprinantis raumenis ir reguliuojantis skrandžio rūgščių pusiausvyrą.

Jums reikės: mango, braškių, trinto ledo, lieso jogurto, cukruoto imbiero, medaus, mėtos.

Kalorijos: 133.
 

5. Vaisių ir daržovių salotos - suteikia visos dienos organizmui reikalingų medžiagų normą.

Jums reikės: šparagų, morkų, vynuogių, žalumynų, braškių, alyvuogių aliejaus, ožkos arba fetos sūrio, moliūgų sėklų. 

Kalorijos: 227.

6. Braškės su grietinėle ir vynu - desertas romantiškoms sieloms.

Jums reikės: raudonojo vyno, citrinų sulčių, medaus, vanilės ekstrakto, braškių, plaktos grietinėlės.

Kalorijos: 140.

7. Sangrija su braškėmis - gaivus gėrimas vasaros vakarėliams.

Jums reikės: braškių, persikų, apelsinų, žaliųjų citrinų, raudonojo vyno, vyšnių likerio, sodos. 

Kalorijos: 170. 

Laikas.lt

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.