Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/19208/porsche-automobiliu-technologija--jau-ir-virtuveje/

Data: 2018-11-30, 11:06

„Porsche“ automobilių technologija – jau ir virtuvėje!
„Franke“ virtuvė (nuotr. Gamintojo)

Atspari smūgiams, įbrėžimams, defektams bei dėmėms, patogiai ir lengvai valoma tektonito plautuvė – kiekvieno virtuvės mago svajonė.

„Tai – nauja technologija, pasiekusi mus iš automobilių pramonės“, – informavo „Franke“ atstovas Lietuvoje Remigijus Nacevičius.

Ši technologija atsirado, kai automobilių buferius reikėjo pakeisti lengva, atsparia smūgiams, braižymuisi ir temperatūrai medžiaga. Tokios technologijos apdailą šiuo metu naudoja „Porsche“ automobilių gamintojai.

„Būtent tokios – lengvos, atsparios smūgiams, braižymuisi, temperatūrai ir lengvai valomos – yra tektonito plautuvės. Savo savybėmis jos prilygsta granitinėms plautuvėms, o kai kuriomis savybėmis (atsparumu smūgiams ir lengvesniu valymu) – net pranašesnės“, – pabrėžė R. Nacevičius.

Jo teigimu, žmones gali sužavėti išskirtiniai tektonito plautuvių dizainai, gausus modelių ir spalvų pasirinkimas. Ne paskutinėje privalumų sąrašo vietoje bus ir lengvas valymas. „Nes paviršius turi mažai porų ir yra daug lygesnis, – paaiškino R. Nacevičius. – Plautuvės yra elastiškos, iš rankų iškritus puodeliui ar lėkštutei, greičiausiai, jie liks nesudužę“.

„Franke“ atstovas suskubo perspėti: „Nepamirškime, kad mūsų vanduo turi daug kalkių ir laikui bėgant jos nusėda ir ant lengvai valomų paviršių“.

Todėl, priklausomai nuo vandens kietumo, plautuvę būtina reguliariai nukalkinti, nes ant šių nuosėdų labiau limpa riebalai ir kiti nešvarumai. „Pigiausia ir greičiausia tai padaryti yra su citrinos rūgštimi: 50 gramų atskiesti su puse stiklinės karšto vandens, šiuo tirpalu išvalyti plautuvę, po 15 minučių nuskalauti. Ir jūsų plautuvė vėl bus kaip nauja“, – tikino R. Nacevičius.

Taip pat jis priminė, kad „Tectonite“ medžiaga yra gaminama iš natūralių medžiagų: stiklo, kuris gaunamas iš smėlio ir dervų.

Plautuvė yra 100 proc. perdirbama ir nekenksminga aplinkai.
© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.