Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/19166/vilniaus-etnines-kulturos-centras-dovanoja-vilnieciams-nemokamu-uzsiemimu-savaite/

Data: 2017-11-10, 17:00

Vilniaus etninės kultūros centras dovanoja vilniečiams nemokamų užsiėmimų savaitę

Shutterstock nuotr.

Vilniaus etninės kultūros centras, šiemet švenčiantis savo 25-metį, kviečia vilniečius drauge pasidžiaugti etninės kultūros tradicijomis ir visą savaitę, gruodžio 11–17 dienomis, siūlo dalyvauti nemokamuose užsiėmimuose „Savaitė su etnokultūra“!

Visą savaitę dalyviai mokysis įvairiausių amatų – juostų vijimo, žvakių liejimo, šiaudinių žaisliukų gamybos – ir išbandys tradicinį muzikavimą – gros kanklėmis ir skudučiais, mokysis sutartinių ir advento dainų.

Vilniaus etninės kultūros centre sau patinkantį užsiėmimą „Savaitės su etnokultūra“ metu galės rasti ir nedaug laiko turintis modernus miesto žmogus, ir vaikas. Nuo pirmadienio iki penktadienio dirbtuvės bus rengiamos net tris kartus per dieną.

Miesto centre įsikūręs Vilniaus etninės kultūros centras pietų pertraukas kvies praleisti užsiėmimuose „Etnokultūra per pietų pertrauką“, skirtuose tradiciniam muzikavimui: dalyviai, norintys pietų pertraukos metu pailsėti ir atitrūkti nuo darbų, bus kviečiami kankliuoti, pūsti skudučius ir giedoti sutartines.

Po pietų dirbtuvės „ETNO popietės vaikams“ lauks mažųjų lankytojų, norinčių užsiimti tradiciniais amatais ir jaukiai ruoštis artėjančioms Kalėdoms: vaikai karpys popierines dekoracijas, gamins šiaudinius žaisliukus, lies žvakes, vys juostas ir gamins kalėdinius vainikus.

Darbo dienų vakarais užsiėmimai „ETNO vietoj vakarienės“, skiriami ir vaikams, ir suaugusiems, kvies susirinkti po darbų ir užsiimti kalėdinio meto amatais bei muzikavimu: programoje numatyti žvakių liejimo, šiaudinių žaisliukų gamybos, kankliavimo, advento dainų ir žaidimų vakarai.

„Savaitės su etnokultūra“ veiklos tęsis ir savaitgalį – šeštadienį šeimos susiburs kurti šiaudinius žaisliukus ir mokytis advento žaidimų, o sekmadienį įvyks uždaromasis savaitės renginys – tradicinis advento koncertas „Vidury lauko grūšelė“, kurio metu Vilniaus rotušėje šventišką nuotaiką kurs folkloro ansambliai „Dijūta“, „Jorė“, „Obelija“, „Ratilio“, „Vilnelė“, „Visi“, „Ūla“.

Išsamūs „Savaitės su etnokultūra“ veiklų aprašymai, tvarkaraščiai ir registracija: http://www.etno.lt/praktiniai-uzsiemimai/427-savaite-su-etnokultura

Renginys Facebook'e: https://www.facebook.com/events/514515742244036/

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.