Receptai

Braškės lavaše

Braškės lavaše

Braškės – tikra vasaros puošmena. Galima apsvaigti nuo šių prabangių uogų kvapo ir skonio.
Tyrimais nustatyta, kad braškės dėl didelio jose esančio flavonoidų kiekio pasižymi stipriu antioksidantiniu poveikiu, apsaugo nuo trombų susidarymo, mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Kuo ryškesnė braškių spalva, tuo stipresnės jų gydomosios savybės (spalva rodo flavonoidų kiekį uogose). Braškės yra puikus antidepresantas.
5 vidutinio dydžio braškės turi: apie 18 kalorijų, apie 80 mg vitamino C, 20 mg kalcio, jose yra geležies, kalio, A ir B grupės vitaminų. Braškėse vitamino E daugiau negu vyšniose, trešnėse, raudonuose serbentuose, bananuose.
Geriausia valgyti šviežias, tik ką nuskintas braškes – juo ilgiau jos laikomos, tuo jų skonis ir maistinė vertė prastesnė. Plauti ir skinti braškių kotelius patariama tik prieš valgant arba ruošiant jų patiekalus.
Braškės lavaše
Reikės:
• 3 lavašų,
• 250 g braškių
• 200 g išgliaudytų pistacijų,
• 100 g cukraus pudros
• 25 g miltų,
• kiaušinio,
• 100 g juodojo šokolado,
• 25 g sviesto.

Paruošimas:
Pistacijas smulkintuvu smulkiname, kol pasidarys pudra. Tuomet įmušame kiaušinį, suberiame cukraus pudrą, miltus. Dar kartą suplakame; masė turėtų gautis tamsiai žalios spalvos.
Nuplaukite braškes, pašalinkite kotelius, uogas nusausinkite. Kiekvieną uogą perpjaukite pusiau.
Lavašo lapus supjaustykite į 4 dalis. Sutepkite juos sviestu. Ant kiekvieno gabalėlio dėkite pistacijų masės, ant jos 3-4 gabalėlius braškių. Lavašą susukite. Sudėkite suktinukus į kepimo indą ir ištepkite jų paviršių sviestu. Kepkite 15 min. iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekite su juodojo šokolado padažu. Mažame puode užvirkite 100 ml vandens. Sudėkite į puodą šokolado gabalėlius. Nuimkite nuo ugnies ir suplakite šluotele, kol gausis vientisa masė.
Braškių ir arbūzų limonadas
Reikės:
• 300 g arbūzo minkštimo,
• 50 g braškių,
• 30 ml citrinų sulčių,
• 50 g cukraus,
• 100 ml vandens.

Paruošimas:
Iš arbūzo minkštimo pašalinkite sėklytes, braškes supjaustykite per pusę. Visus ingredientus sudėkite į plaktuvą, supilkite vandenį. Plakite iki vientisos masės. Prieš patiekiant atšaldykite.
Skanaus!

Įdomu

Kinas

Menas

Tylos! Kaunas. Aktoriai

Tylos! Kaunas. Aktoriai

Gegužės mėnesį prasideda jau trečią kartą vyksiantis festivalis „Tylos!”, kasmet pristatantis ryškiausių ir talentingiausių teatro bei kino menininkų debiutinius darbus, per itin trumpą savo egzistavimo laiką tapo savotišku jaunųjų kūrybinių jėgų pakilimo taku ir vienu laukiamiausių teatrinio sezono pabaigos kultūrinių įvykių Lietuvoje.

Mada

Sveikata ir grožis

Kaip išgyventi viešojoje poliklinikoje?

Kaip išgyventi viešojoje poliklinikoje?

Vargu ar rastume žmogų, mėgstantį lankytis viešojoje poliklinikoje: ilgos eilės, karingai nusiteikę žmonės, sudėtingos procedūros ir daug dokumentų pildymo. Biurokratijos aparato sraigteliai gal ir norėtų padėti, bet patys įklimpę. Tačiau biurokratijos spąstus galima apeiti.

Žmonės

Kaip susikurti romantišką vakarą be jokios progos

Kaip susikurti romantišką vakarą be jokios progos

Norite ypač romatiško vakaro dviems, bet nežinote ką padaryti tokio unikalaus ir nepakartojamo, kad mylimasis liktų nuoširdžiai susižavėjęs? Jaudinatės, kad tikrai tobulo vakaro neištvers jūsų kišenė ir nuolat žadate palaukti tam tinkamos progos? O gal baiminatės, kad kažkas nepavyks ir jausitės kvailai? Amžini pažadai, atsikalbinėjimai, nukėlimai… Pateikiame jums keletą naudingų patarimų kaip susikurti ypatigai romantišką vakarą be jokios progos.