Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/19074/svedai-arch-enemy-vilniuje-pristatys-naujausia-albuma-oficialiai-paskelbtos-2-dainos/

Data: 2017-09-14, 15:00

Švedai „Arch Enemy“ Vilniuje pristatys naujausią albumą: oficialiai paskelbtos 2 dainos

Pribloškiantys sunkiosios muzikos galiūnai „Arch Enemy“ rugsėjo 27 dieną Vilniuje menų fabrike „Loftas“ pristatys savo naujausią albumą „Will To Power“, kuris oficialiai pasirodys rugsėjo 8-ąją. Du pirmieji atskleisti albumo gabalai – „The World Is Yours“ ir „The Eagle Flies Alone“ jau sprogdina internetą, rinkdami milijonines peržiūras. O 40 pasaulio šalių su ankstesniu turu apvažiavę „Arch Enemy“ – vėl kelyje.

Dešimtys koncertų Europoje, gastrolės įstrižai Rusijos ir daugybė pasirodymų Valstijose: tokie artimiausi „Arch Enemy“ planai, susiję su jų naujausiu albumu „Will To Power“. Grupės gitaristas Michaelas Amottas neslepia pasididžiavimo naujuoju darbu.

„Malonus jausmas leisti paragauti mūsų gerbėjams pirmų singlų, kurie pasirodė po 3 metų. „The World Is Yours“ buvo pirma daina, kurią parašiau naujam albumui, o mūsų būgnininkas Danielius Erlandssonas ją aranžavo ir galutinai suvedė. Šįkart įrašinėdami daug kolaboravome. Turėjome žiauriai gerą laiką su grupe pietų Švedijoje. Dirbome su auksarankiu Jensu Bogrenu, kuris atliko stulbinantį masteringą. Mano galva, šitas epinis garsas net pranoksta mūsų ankstesnįjį albumą „War Eternal“. Žmonės, išgirdę pirmąją dainą, kaip susitarę tvirtina, kad čia skamba klasikinis „Arch Enemy“ himnas, tokia didi dvasia. Ko gero, jie teisūs... Labai laukiu, kada galėsiu jums tai sugroti gyvai. Patys išgirsite!“ – sako M. Amottas.

Antrasis oficialiai pristatytas grupės kūrinys „The Eagle Flies Alone“ iš būsimojo albumo „Will To Power“ pernai buvo parašytas saulėtoje Meksikoje.

„Suprantu, kad tai gana keista, bet nebijokite, „Arch Enemy“ nepasiųs jums mariačių! – juokiasi gitaristas. – Atvirkščiai: šita daina yra klasikinio metalo žanro. Visa ta melancholiška skandinaviška atmosfera... Tai yra karo giesmė, visus sunkiojo metalo vaikinus individualistus, kad ir kur pasaulyje jie būtų, kviečianti į kovą. Beje, šio gabalo vaizdo klipą nufilmavome Švedijoje, ir tai buvo šalčiausias filmavimas lauko sąlygomis, kokį tik prisimenu! Bet kai pamatai galutinį rezultatą, supranti, kad buvo verta. Labai gražiai pavyko. Manau, kartais dėl meno tikrai verta aukotis!“

Kad ir kokia nuostabi būtų laukinė Švedijos gamta „Arch Enemy“ vaizdo klipuose, pirmiausia dėmesį prikausto neprilygstama centrinė figūra – vokalistė Alissa White-Gluz. Kosminio grožio moteris ir jos švelnių formų kūne tiesiog netelpantys demonai, deginančios akys ir iki gelmių skrodžiantis, nežinia iš kur ateinantis, sunkiai suvokiamas belytis vokalas: tam neįmanoma atsispirti štai jau antrame „Arch Enemy“ albume. Ir belieka tik nervingai braukyti kalendorinius langelius, nekantraujant tai patirti gyvai, Vilniuje. Akivaizdu, kad laukia nepamirštama naktis, virš kurios vėl plazdės „Roko naktų“ vėliava.

„Lofte“ vyksiančio „Arch Enemy“ koncerto bilietus galima įsigyti tik interneto platformoje rokonaktys.lt. Rugsėjo 13 dieną bilietai brangs.

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.