Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/19038/blogiuka-s-kingo-tamsiojo-boksto-ekranizacijoje-suvaidines-m-mcconaughey-kentejo-visa-mano-seima/

Data: 2017-08-12, 15:00

Blogiuką S. Kingo „Tamsiojo bokšto“ ekranizacijoje suvaidinęs M. McConaughey: kentėjo visa mano šeima

Gero kino gerbėjai su nekantrumu laukia galimybės išvysti siaubo žanro genijaus Stepheno Kingo pasaulinio bestselerio „Tamsusis bokštas“ ekranizaciją, kurioje pagrindiniuose vaidmenyse pamatysime Matthew McConaughey bei Idrisą Elbą. „Juostos idėja nėra išgąsdinti žiūrovą. Jos tikslas – nukelti jus į kitą, nepažintą pasaulį, kuriame karaliauja blogis ir tamsa“, – sako Holivudo žvaigždė. Jam šįkart teko galingojo pikto burtininko vaidmuo.

„Rinkdamasis vaidmenis vadovaujuosi nuojauta ir manęs ji dar nebuvo apgavusi. Aktorystė tuo ir nuostabi – kasdien galiu gyventi vis kito personažo gyvenimą. Dievinu tą laiką, kuomet reikia įsijausti į naują rolę, eksperimentuoti su savimi bei savo emocijomis. Tačiau tada kenčia mano šeima – žmonai ir vaikams tenka gyventi su visiškai svetimu žmogumi. Šįkart buvo itin sudėtinga, nes namuose sukiojosi blogiukas, kurio savo kaimynystėje nenorėtų niekas“, – pasakoja „Oskaro“ laimėtojas M. McConaughey.

Aktorius neslepia, jog dirbti su režisieriumi Nikolajumi Arceliu buvo vienas malonumas. Šlovę jis pelnė po to, kai parašė scenarijų filmui „Mergina su drakono tatuiruote“.

„Matthew pasirinkau ne tik dėl garsios jo pavardės. Šis aktorius man – lyg profesionalumo sinonimas. Dėl vaidmens jis pasiruošęs bet kam ir, turiu pasakyti, kad išpildė visas mano vizijas daugiau nei šimtu procentų“, – neslepia N. Arcelis.

„Priaugti numestus kilogramus ar numesti priaugtus kur kas lengviau, nei staiga, pasibaigus filmavimams, nustoti būti bloguoju burtininku. Man šis vaidmuo labai patiko, tik turėjau labai nemažai problemų, kai teko „iš jo išeiti“ ir vėl tapti savimi, – sako 47-erių žvaigždė.

Filmas „Tamsusis bokštas“ pasakos intriguojančią istoriją apie berniuką, sapnuojantį sapnus apie keistą pasaulį, keistą juodai apsirengusią figūrą ir keistą jausmą, kad jis pats yra kažkaip su tuo susijęs. Vieną dieną Džeiko sapnai tampa realybe: berniukas patenka į niūrų Vidurinįjį Pasaulį, kuriame sutinka paslaptingąjį Rolandą, žinomą Šaulio vardu (akt. I. Elba). Rolando misija – surasti kažkur pasaulio pakraštyje stūksantį Tamsųjį bokštą. Nes tai, kas slypi Tamsiajame bokšte, gali išgelbėti mirštantį Vidurinįjį Pasaulį. Tačiau ten pat keliauja ir galingas piktasis burtininkas (akt. M. McConaughey), kurio tikslai – visiškai priešingi.

Suprasdami, kad prie Bokšto bet kokia kaina privalo nusigauti pirmieji, Rolandas ir Džeikas leidžiasi į nuotykių ir pavojų kupiną kelionę, kuri Lietuvos kino teatruose rodoma nuo rugpjūčio 11 dienos.

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.