Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/19021/stepheno-kingo-tamsusis-bokstas-keliasi-i-kino-ekranus-ar-imanoma-8-knygas-sutalpinti-i-filma/

Data: 2017-08-03, 17:00

Stepheno Kingo „Tamsusis bokštas“ keliasi į kino ekranus: ar įmanoma 8 knygas sutalpinti į filmą?

Turbūt nėra tokio siaubo žanro mėgėjo, kuris nežinotų, kas yra Stephenas Kingas ir nebūtų girdėjęs apie jo garsiąją 8 knygų sagą „Tamsusis bokštas“. Kino ekranus išvys šios serijos adaptacija tuo pačiu pavadinimu, o pagrindinius vaidmenis fantastiniame veiksmo trileryje atliks Matthew McConaughey, Idris Elba, o vienuolikametį Džeiką Čeimbersą vaidins Tomas Tayloras. Tačiau šios juostos gerbėjams įdomiausias klausimas yra, kaip režisierius Nikolajus Arcelis visas aštuonias knygas sutalpins į 95 minutes truksiantį filmą?

„Daugelis S. Kingo talento gerbėjų įsitikinę, kad mes į juostą sutalpinsime visų knygų siužetą. Tačiau turiu gerų žinių: tai bus tik pirmasis filmas, kuriame supažindinsime su pagrindiniais sagos aspektais, istorija bei herojais. Kai prisijungiau prie projekto, scenarijus jau buvo pabaigtas ir man labiausiai patiko, kad jis konkretus ir labai intriguojantis. Džiaugiausi, kad prodiuseriai nesistengė visko sukišti po viena kepure. Būtent todėl žiūrovai galės mėgautis kiekviena filmo minute, o po to lauks tęsinio. Tai juosta trileris siaubo filmo gurmanams“, – sako režisierius.

Jis neslepia, jog yra didžiulis S. Kingo istorijų gerbėjas ir jei nebūtų pakviestas režisuoti filmo, su nekantrumu lauktų jo pasirodant kino teatruose.

„Bet dabar, kai esu kitoje barikadų pusėje, žinau, kad gerbėjai sulauks pelnyto atlygio. Nes niekas negali geriau perkelti knygos į kino ekraną nei tas, kuris pats alpsta dėl S. Kingo sukurtų istorijų“, – sako N. Arcelis, Holivudo prodiuserių dėmesį užsitarnavęs po to, kai parašė scenarijų filmui „Mergina su drakono tatuiruote“.

Na, o „Tamsusis bokštas“ pasakos apie berniuką, sapnuojantį nepaprastus, bauginančius sapnus. Apie keistą pasaulį, keistą juodai apsirengusią figūrą ir keistą jausmą, kad jis pats yra kažkaip su tuo susijęs. Vieną dieną Džeiko sapnai tampa realybe: berniukas patenka į niūrų Vidurinįjį Pasaulį, kuriame sutinka paslaptingąjį Rolandą, žinomą Šaulio vardu (akt. I. Elba). Rolando misija – surasti kažkur pasaulio pakraštyje stūksantį Tamsųjį bokštą. Nes tai, kas slypi Tamsiajame bokšte, gali išgelbėti mirštantį Vidurinįjį Pasaulį. Tačiau ten pat keliauja ir galingas piktasis burtininkas (akt. M. McConaughey'is), kurio tikslai – visiškai priešingi.

Suprasdami, kad prie Bokšto bet kokia kaina privalo nusigauti pirmieji, Rolandas ir Džeikas leidžiasi į nuotykių ir pavojų kupiną kelionę, kuri Lietuvos kino teatruose rodoma nuo rugpjūčio 11 dienos.

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.