Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/18930/revolution-festival-2017-atskleidzia-naujaja-festivalio-vieta--ja-taps-pakretuones-miskas/

Data: 2017-06-06, 11:00

„Revolution Festival 2017“ atskleidžia naująją festivalio vietą – ja taps Pakretuonės miškas

Ketvirtus metus skaičiuojantis elektroninės muzikos festivalis „Revolution Festival 2017“ šiais metais auga ne tik festivalio trukme, dvigubai didesniu scenų skaičiumi ir atlikėjų sąrašu, viršijančiu šimtą vardų. Festivalis šiemet kuriasi ir triskart didesnėje teritorijoje, apsuptoje pušynų ir skalaujamoje Žeimenio ežero bangų – Pakretuonės miške.

Festivalio organizatoriai pasakoja, kad renginio vietos paieškos truko ilgai ir intensyviai, ir neslepia džiaugsmo sprendimu festivalį įkurdinti būtent Pakretuonės miške: „Festivalio apimtį išplėtę dvigubai susidūrėme su teritorijų, galinčių sutalpinti keturias skirtingas scenas, trūkumu Utenos regione, tad žvalgėmės plačiau. Pakretuonės miškas techniškai tobulai tinkamas: įkurdinsime keturias scenas taip, kad kiekviena jų taps atskiru muzikos pasauliu festivalio žmonėms. Būtent šioje vietoje radom tai, ko net neieškojom.“

Platus veiklų spektras neleis nuobodžiauti nei dieną, nei naktį

Pasitikti rytus bus galima su jogos pamokomis, o dienas leisti – dalyvaujant įvairiose kūrybinėse dirbtuvėse ir kitaip pramogaujant. Lankytojų taip pat laukia daug nemokamų veiklų: jie galės pasipuošti kūnus laikinomis chna tatuiruotėmis ar prie specialios šviesos naktį šviečiančiais UV dažais, išmokti pasigaminti sapnų gaudykles, o iš miške rastų žaliavų – lėles.

Garsieji nestandartiniai FiDi (fizikų dienų) instrumentai taip pat festivalio veiklų sąraše: vargonai iš vamzdžių, kojomis valdomas pianinas, lazerių dėžė bei kiti fizikų sukurti aparatai. Norintieji pasipuošti įdomia šukuosena galės susivelti dredus, svajojantys apie tikras tatuiruotes – išbandyti laikinas purškiamas, irklenčių sporto entuziastai lentas atras viename iš paplūdimių, o didžiulis kaljanų baras po stogu kvies pasislėpti ir nuo saulės, ir nuo netikėtai ištikusio lietaus.

Šeštadienio vakarą studija „Feel the Light“ festivalio svečiams pristatys piešimo šviesa techniką ir suteiks galimybę įsiamžinti su iš šviesos sukurtu „Revolution Festival“ simboliu – liūtu.

Pabėgimas į mišką su civilizacijos prieskoniu

Kelionė į festivalį taps ne tik įspūdingu muzikiniu potyriu, bet ir pabėgimu nuo miesto gyvenimo į gamtos prieglobstį. Festivalio organizatoriai taip pat pasistengė, kad miesto gyvenimą mylintys žmonės civilizacijos nepasigestų.

„Teritorijoje yra viskas, ko reikia tiesiog šauniai festivalio vietai: didžiulis ežeras su dviem paplūdimiais, gilūs pušynai. Mylintys saulę laiką galės leisti prie didžiojo Žeimenio ežero, norinčius pailsėti ar pasislėpti ramybėje priglaus unikaliomis šviesos instaliacijomis puoštas pušynas su jau tradicija mūsų festivalyje tapusiais tinklais medžiuose, taip pat neteks kęsti iššūkio „keturios paros gamtoje“ – teritorijoje veiks ne tik tualetai, bet ir dušai, o pasistiprinti bus galima net 11 skirtingų virtuvių“, - pasakoja organizatoriai.

Festivalio scenų prototipai kuriami jau daugiau nei pusmetį

Elektroninės muzikos garsai festivalyje nesustodami skambės keturias paras. Renginyje veiks keturios scenos, o ant jų lips daugiau nei šimtas atlikėjų iš įvairių užsienio šalių bei Lietuvos. Festivalyje pasirodys tokie atlikėjai kaip DJ Vadim, Radikal Guru ft. Echo Ranks, Mr. Multiplex, MC JMan, Norman Nodge, Vegim, Helmut Kraft, The Satan, Switch Technique, DJ Pollyfonika, Hypereggs, Stellardrone bei kiti.

Abejingų nepaliks ne tik festivalio atlikėjų pasirodymai, žadą atims ir išskirtiniai scenų apipavidalinimai. Scenų prototipai kuriami jau daugiau nei pusmetį, jie atliepia viso festivalio vizualinį identitetą, o kiekvienos scenos įvaizdis bus unikalus. Pačios scenos taip pat bus ne standartinės nuomotos, jas statys patys organizatoriai su savanorių komanda.

„Revolution Festival 2017“ vyks liepos 6-9 dienomis, Pakretuonės miške. Bilietus platina: Bilietai.lt.

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.