Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/18721/leidziames-i-skalbimo-masinos-paieskas/

Data: 2018-03-07, 17:00

Leidžiamės į skalbimo mašinos paieškas
Skalbimo mašina – nepamainomas buitinės technikos prietaisas buityje, be kurio mūsų gyvenimas taptų gerokai sudėtingesnis. Visgi, kaip ir bet kokia technika, skalbimo mašina anksčiau ar vėliau pradeda rodyti kaprizus, kurie duoda žinią, kad laikas leistis į naujos švaros pagalbininkės paieškas. Į ką atkreipti dėmesį, perkant naują skalbimo mašiną, pasakoja didžiausios Lietuvoje elektroninės parduotuvės Pigu.lt specialistai.

Talpa ir dydis

Skalbimo mašinos talpa matuojama kilogramais. Vieną kilogramą skalbinių sudaro vieno žmogaus rūbų komplektas, įskaitant vonios rankšluostį. Taigi, skalbimo mašinos talpos pasirinkimas priklauso nuo to, kiek šeimoje yra asmenų. Dviem žmonėms visiškai pakaktų nedidelės skalbimo mašinos, o štai gausiai šeimai gali tekti įsigyti net ir 12 kg talpos skalbyklę, kuri pajėgtų išskalbti net ir kelis patalynės komplektus vienu metu. Kalbant apie dydį, reiktų paminėti, kad gamintojai siūlo itin platų įvairiausių matmenų skalbimo mašinų pasirinkimą. Šiuo metu rinkoje galima rasti itin kompaktiškas skalbimo mašinas, kurios nesunkiai telpa po vonios kriaukle. Kita vertus, tokios nykštukinės skalbimo mašinos negali vienu kartu išskalbi daug skalbinių, todėl teks susitaikyti su mintimi, kad prireiks bent kelių skalbimo reisų. Be to, skalbimo mašinos dydis priklauso ir nuo to, kur ji bus statomas. Tarkim, jei skalbyklė stovės virtuvėje, tada jos matmenis teks taikyti prie virtuvės baldų, atsižvelgti i tai, kad ji nesiremtų į virtuvines spinteles, būtų patogu pajungti vandenį ir pan.

Funkcijos ir ekonomiškumas

Šiuolaikinės skalbimo mašinos turi be galo daug funkcijų – skalbimas itin žemoje temperatūroje, skalbimas rankų rėžimu, skalbimas puriems ar vilnoniams audiniams, išmanusis skalbimas, kai skalbimo mašina pati parenka, kokiu greičiau gręžti audinius, kad jų nepažeistų ir pan. Vėlgi, skalbimo mašinos funkcijų pasirinkimas labiausiai priklauso nuo žmogaus poreikių bei lūkesčių. Tarkim, jei žmogus sportuoja ar nuolatos skuba, jam tiesiog būtina skalbimo mašina, kuri turi greitą skalbimo rėžimą, išskalbiantį skalbinius vos per 15-30 min., taip pat būtina atsižvelgti ir į garderobą. Jei spintoje gausu megztų ar vilnonių rūbų, pravartu išsirinkti skalbimo mašiną, turinčią itin kokybišką vilnos mezginių skalbimo programą. Be to, praverčia ir skalbimo laiko atidėjimo programa, ypač, jei yra dieninis bei naktinis elektros tarifo rėžimas.

Taupantiems savo lėšas ir saugantiems gamtą, Pigu.lt specialistai rekomenduoja rinktis aukščiausios energetinės klasės skalbimo mašinas – A+, A++ ir A+++. Tokio tipo skalbimo mašinos efektyviai taupo elektros energiją ir vandenį. Net ir didesnė aukštesnės energetinės klasės skalbimo mažina bus žymiai ekonomiškesnė už mažesnę, tačiau žemesnės klasės skalbimo mašiną.

Kur statyti skalbimo mašiną?

Išties viskas priklauso nuo buto ar namo išplanavimo. Šiuolaikinės skalbimo mašinos veikia pakankamai tyliai, todėl jas drąsiai galima statyti ir virtuvėje arba prieškambaryje. Svarbiausia, kad skalbimo mašina netrukdytų praėjimui ir būtų kokybiškai pajungta.

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.