Paimta iš: Data: 2017-01-03, 11:00 |
Geriausia pasaulio barmenė: „Šiuolaikiniai barmenai vis labiau primena virtuvės šefus“
Kokteilių gamyboje vis daugiau technologijų ateina iš virtuvės, kurioje skrupulingai derinami skirtingi ingredientai. Ne ką mažiau svarbiais elementais tampa ir pamatiniai, gerai visiems pažįstami skoniai bei sezoniški produktai.
„Naujųjų laikų barmenai vis dažniau už baro dirba kaip virtuvės šefai ir naudoja vis įdomesnius produktus. Kartais visas procesas iš tiesų primena sudėtingo patiekalo gamybą, kai skrupulingai derinamos sudėtinės dalys, o kokteilis puošiamas pincetu uždedant smulkias detales“, - pasakoja J. Le Nechet. Net ir dalyvaudama „World Class“ čempionate J. Le Nechet kokteilių gamyboje naudojo savo pačios ruoštas sudedamasias dalis, pavyzdžiui, kepintus kukurūzus, džiovintus vaisius ar namų gamybos gazuotą vandenį, į kurio sudėtį įeina paprika, bazilikas, laimo sultys bei slaptas prieskonių mišinys.
„Įkvėpimo semiuosi iš visur, kur tik galiu – minčių gaunu darbuodamasi virtuvėje, žiūrėdama filmus, klausydamasi mėgstamų muzikos kūrinių, net skaitydama knygas! Tiesa, bene didžiausią spyrį man padarė pats dalyvavimas tokiame įtemptame ir svarbiame čempionate kaip „World Class“. Iš pirmo žvilgsnio, rodės, viskas vyks pagal aiškų planą, tik vėliau supratau, jog tam, kad sudalyvaučiau visuose numatytuose veiksmuose – man teks gerokai paplušėti, nes kaskart privalėjau stebinti ne tik kitus, bet ir save pačią. Juk čia varžausi su geriausiais pasaulio barų virtuozais“, - teigia J. Le Nechet. |
© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama. |