Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/18660/geriausia-pasaulio-barmene-siuolaikiniai-barmenai-vis-labiau-primena-virtuves-sefus/

Data: 2017-01-03, 11:00

Geriausia pasaulio barmenė: „Šiuolaikiniai barmenai vis labiau primena virtuvės šefus“

Kokteilių gamyboje vis daugiau technologijų ateina iš virtuvės, kurioje skrupulingai derinami skirtingi ingredientai. Ne ką mažiau svarbiais elementais tampa ir pamatiniai, gerai visiems pažįstami skoniai bei sezoniški produktai.

Tokiomis įžvalgomis apie naujausias tendencijas kokteilių pasaulyje dalinasi prestižinio barmenų čempionato „World Class“, kuris šiemet vyksta ir Lietuvoje, 2016 metų pasaulinio etapo nugalėtoja, prancūzė Jennifer Le Nechet.

„Naujųjų laikų barmenai vis dažniau už baro dirba kaip virtuvės šefai ir naudoja vis įdomesnius produktus. Kartais visas procesas iš tiesų primena sudėtingo patiekalo gamybą, kai skrupulingai derinamos sudėtinės dalys, o kokteilis puošiamas pincetu uždedant smulkias detales“, - pasakoja J. Le Nechet.

Tokių kokteilių gaminimas – ilgas procesas, todėl barų lankytojams jų tenka palaukti ir, geriausiu atveju, tikėtis vos vieno per vakarą.

„Prancūzija nuo seno garsėja maisto derinimu prie vyno, tačiau naujieji laikai atgabena ir dar vieną naują tendenciją. Darosi vis labiau populiaru su maistu derinti ir kokteilius“, - sako prestižinio barmenų čempionato „World Class“ nugalėtoja.

Net ir dalyvaudama „World Class“ čempionate J. Le Nechet kokteilių gamyboje naudojo savo pačios ruoštas sudedamasias dalis, pavyzdžiui, kepintus kukurūzus, džiovintus vaisius ar namų gamybos gazuotą vandenį, į kurio sudėtį įeina paprika, bazilikas, laimo sultys bei slaptas prieskonių mišinys.

„Įkvėpimo semiuosi iš visur, kur tik galiu – minčių gaunu darbuodamasi virtuvėje, žiūrėdama filmus, klausydamasi mėgstamų muzikos kūrinių, net skaitydama knygas! Tiesa, bene didžiausią spyrį man padarė pats dalyvavimas tokiame įtemptame ir svarbiame čempionate kaip „World Class“. Iš pirmo žvilgsnio, rodės, viskas vyks pagal aiškų planą, tik vėliau supratau, jog tam, kad sudalyvaučiau visuose numatytuose veiksmuose – man teks gerokai paplušėti, nes kaskart privalėjau stebinti ne tik kitus, bet ir save pačią. Juk čia varžausi su geriausiais pasaulio barų virtuozais“, - teigia J. Le Nechet.

„World Class“ čempionatas pirmą kartą surengtas 2009 m. Londone. Nuo to laiko kasmet išrenkamas meistriškiausias pasaulio barmenas bei kiekvienos čempionate dalyvaujančios šalies čempionas.

2017-ųjų čempionato finalas, dėl dalyvavimo kuriame galės susirungti ir lietuviai, vyks Meksike. Tam, kad iškovotų galimybę savo meistriškumą parodyti visam pasauliui, barmenai turės įveikti ne tik kitus Lietuvos čempionato dalyvius, tačiau ir kolegas iš kitų dviejų Baltijos šalių. Latvijoje, kaip ir Lietuvoje, čempionatas šiemet rengiamas pirmą kartą.

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.