Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/18609/top-3-makiazo-klaidos-kuriu-geriau-nekartoti/

Data: 2018-06-03, 17:00

Top 3 makiažo klaidos, kurių geriau nekartoti
Apie makiažo klaidas buvo kalbama labai daug, buvo rašomas ne vienas straipsnis, tačiau kartais, pasižvalgius po miesto gatves ar naktines pasilinksminimo vietas, atrodo, kad niekaip nesugebame pasimokyti iš svetimų nelaimių. Taigi, pristatome tris pagrindines makiažo klaidas, kurių vis dar nepavyksta išvengti.

Visiškai netinkantis makiažo pagrindas

Prieš kelis šimtus metų buvo manoma, kad įdegusi oda – tai prasčiokiškumo ženklas, todėl aukštuomenės damos kaip įmanydamos stengdavosi slėptis nuo saulės ir dirbtinėmis priemonėmis balindavo veidus. Šiandien situacija visai kitokia – įdegęs kūnas daugeliui asocijuojasi su sveikata, grožiu ir patrauklumu. Visgi, vasaros įdegis nesilaiko ištisus metus, todėl dalis moterų sąžiningai vaikšto į soliariumus, o kita dalis įdegio efektą bando sukurti, į pagalbą pasitelkus kosmetikos priemones. Nei vienas, nei kitas pasirinkimas nėra geras, nes soliariumas sendina odą, gali tapti melanomos priežastimi, o kartais odai suteikia ne bronzinį atspalvį, kokio buvo tikėtasi, o oranžinį. Tuo tarpu, tamsios kosmetikos priemonės atrodo labai dirbtinai. Veido spalva, kuri kardinaliai skiriasi nuo kaklo byloja apie neprofesionalumą ir atrodo labai neestetiškai. Tiesa, kai kurios merginos makiažo pagrindu ar kita dekoratyvine kosmetika rudina ir kaklą bei iškirptę, tačiau tai prastas sumanymas. Visų pirma, dienos bėgyje kosmetika subėga į kaklo raukšles ir sukuria antro pagurklio efektą. Visų antra, tepa rūbus, todėl apie šviesų megztinį galima pamiršti. Parfumerija, kosmetika internetu ar tradicinėse parduotuvėse yra skirta pabrėžti natūralų grožį, paslėpti trūkumus, o ne sukurti naują odą, tad rinkitės tokį makiažo pagrindą, kuris jums tinka.

Tie nelemti ryškūs antakiai

Antakiai gali kardinaliai pakeisti žmogaus veido bruožus ir suteikti jam tam tikrą nuotaiką, paslapties, seksualumo, griežtumo. Visgi, kas per daug tas nesveika. Lietuvaitės iš prigimties yra blankios moterys, daugelis negali pasigirti tokiais išraiškingais veido bruožais kaip Lotynų Amerikos merginos ar slavės, todėl bando juos dirbtinai sukurti. Blogiausia tai, kad dirbtinas grožis labai krenta į akis ir atstumia. Per ryškūs antakiai prideda moteriai kelis papildomus metelius, o veidas atrodo piktas. Lietuvės išties vienos gražiausių moterų visame pasaulyje, tačiau tik tada, kai tinkamai paryškina savo natūralius bruožus, o ne bando tapti kažkuo kitu. Tad su antakių pieštukais, geliais ir šešėliais reiktų elgtis atsargiai. Tuo labiau, kad šiuo metu elektroninėse parduotuvėse, pavyzdžiui, Pigu.lt, yra tikrai ne viena kosmetikos priemonė skirta antakiams, kuri padeda sukurti natūralų efektą.

Drastiškas veido kontūravimas

Veido kontūravimas – modeliavimas padeda išryškinti pačius gražiausius bruožus ir paslėpti mažus trūkumus, pavyzdžiui, vizualiai sumažina nosį ar kaktą, tačiau ši makiažo technika reikalauja išmanymo ir patirties. Tinkamai neišsklaidyta kontūravimo priemonė veidą įrėmina, tarsi suteikia jam kampuotumo ir dirbtinumo. Tad praktika, praktika ir dar kartą praktika, o tada jau pasidarius makiažą galima keliauti ir į miestą.

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.