Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/18493/atlikejas-is-varsuvos-drops-atrode-kad-vilniaus-lenku-gyvenimas-sudetingesnis/

Data: 2016-10-06, 17:00

Atlikėjas iš Varšuvos Drops: „Atrodė, kad Vilniaus lenkų gyvenimas sudėtingesnis“

Vasaros pabaigoje Vilniuje viešėjęs reperis iš Varšuvos Drops (Artur Kozlowski) laiką leido turiningai. Kartu su atlikėju Filmik įrašė naują dainą ir jai sukūrė klipą Vilniaus senamiesčio gatvėse. Ši viešnagė buvo ne tik produktyvi, bet ir pakeitė jauno vyro nuomonę apie Lietuvos sostinę.

Hip-hopo atstovas Drops gimė Vilniuje, tačiau dar vaikystėje su šeima persikėlė į Varšuvą. Dabar į Vilnių grįžta retai – tik pasisvečiuoti pas giminaičius. Pasak atlikėjo, kuris lietuviškai nekalba, skaitant spaudą, susidaro įspūdis, kad Vilniuje gyvenantys lenkai – nuskriausti.

„Konfliktas dėl gatvių pavadinimų ir kiti politiniai dalykai spaudoje labai išpūsti. Atvažiavęs ir pabendravęs su čia gyvenančiais lenkakalbiais matau, kad situacija nėra tokia baisi“, – mintimis dalinsi atlikėjas.

Naujo Drops ir Filmik kūrinio „2xW“ klipas buvo filmuojamas važinėjant po Vilniaus senamiesčio gatves. Dainos tikslas – perduoti žinutę apie tai, kas vienija Lenkijos ir Lietuvos didmiesčius. Pavadinimas taip pat turi užkoduotą mintį: dvi sostines – Vilnių ir Varšuvą (lenkų kalba: Wilno, Warszawa).

Abu atlikėjai nebuvo pažįstami, tad Drops žinutė maloniai nustebino reperį Filmik: „Kuriu lenkų kalba, tad buvo malonu kurti bendrą kūrinį su reperiu iš Lenkijos. Paskutiniu metu teko ir koncertuoti, ir atostogauti kaimyninėje šalyje. Susitikę su Drops labai daug diskutavome, kaip ką skirtingo ir panašaus pamatėme vienas kito gyvenamuosiuose mistuose. Taip ir gimė dainos idėja, vėliau – tekstai ir klipas.“

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.