Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/18438/gautas-iskvietimas-grizta-su-trenksmu-i-kriminalini-pasauli-isisuko-ir-jonas-valanciunas/

Data: 2016-09-11, 11:00

„Gautas iškvietimas“ grįžta su trenksmu: į kriminalinį pasaulį įsisuko ir Jonas Valančiūnas

Režisierius Tadas Vidmantas pristatė antrąjį savo filmą – į kino ekranus atkeliauja nauja, kontraversiškos juodosios komedijos dalis „Gautas iškvietimas 3“. Tęsinys žiūrovus žada nustebinti ne tik naujais siužetais, bet ir aktoriaus amplua išbandžiusio vieno mėgstamiausių Lietuvos krepšininkų Jono Valančiūno vaidyba. Be J. Valančiūno antraplaniuose vaidmenyse išvysime šmaikštųjį dirigentą Donatą Katkų, atlikėją Ericą Jennings, stilistę Astą Valentaitę ir kitas pramogų pasaulio žvaigždes.

„Pirmojo filmo premjeros metu jau žinojau, kad kursime tęsinį. Rezultatai ir atsiliepimai akivaizdžiai parodė – lietuviai turi humoro jausmą ir jiems reikia komedijos apie policiją. Be to, esu tikras, kad peržengėme dar ne visas ribas, neįsižeidusių dar liko. Žinoma, filmo tikslas nėra įžeisti, bet Lietuvoje tai padaryti nėra itin sunku. Ypač su juodu humoru“, – teigė filmo režisierius Tadas Vidmantas.

Antroji juodosios komedijos „Gautas iškvietimas“ dalis išsaugojo savo formatą, pasaulyje žinomą „mockumentary“ pavadinimu (angl. menamoji dokumentika – kai filme išgalvoti įvykiai perteikiami dokumentine maniera). Atskirų komedijos klipų rinkinys žiūrovus pasitinka ten pat, kur paliko pirmojo fimo pabaigoje – išgalvotame septintajame policijos komisariate. Pasikeitusi tik komisariato valdžia, patalpos ir kai kurių pareigūnų santykiai.

Paklaustas, kuo tęsinys ketina nustebinti žiūrovus, režisierius buvo atviras – kaip ir pirmas filmas, taip ir tęsinys nebando būti tuo, kuo nėra. „Siužeto linija nebus šio filmo stiprybė, tačiau tai yra normalu. Juk žiūrėdami „Farus“ tai darote ne dėl bendro siužeto ar kulminacijos laidos pabaigoje, o dėl juokingų ar kvailų situacijų. Beje, šis tęsinys gavo švelnesnį komisijos vertinimą nei prieš tai – N16. Nors amžiaus cenzas mažesnis, filmas vis tiek gavosi geresnis už pirmą“, – kalbėjo T. Vidmantas.

„Vienas dažniausių klausimų, kurių sulaukia visa kūrybinė grupė, – kodėl pavadinime peršokome vieną skaičių ir vietoje dvejeto įrašėme trejetą. Amerikoje beveik nė viename viešbutyje nėra 13 aukšto. Manoma, kad tai nelaimingas skaičius. Mes praleidom antrą dalį, nes jos paprastai būna prastesnės. Tikriausiai yra kažkoks antros dalies prakeiksmas. Todėl nusprendėme nerizikuoti. Kol kas matome tik privalumus. Pavyzdžiui, tokiu būdu užbaigėme trilogiją“, – juokavo režisierius.

Ekranuose vėl pamatysime pamėgtus pirmosios dalies aktorius – Inetą Stasiulytę, Timūrą Augucevičių, Marių Repšį, Vaidotą Grincevičių, Leonardą Pobedonoscevą, Ramūną Cicėną, Rimantę Valiukaitę bei visiškai naują Manto Katlerio ir Artūro Svorobovičiaus ekipažą. Antro plano vaidmenyse kūrybinė komanda vėl subūrė pramogų žvaigždyną. Filme pasirodys Asta Valentaitė, Donatas Katkus, Daina Bilevičiūtė, Erica Jennings, vos į ekraną telpantis Jonas Valančiūnas ir kiti.

Filmui scenarijų kūrė Tadas Vidmantas ir Laurynas Kaminskas. Filmą „Gautas iškvietimas 3“ bus galima pamatyti visuose didžiausiuose šalies kino teatruose nuo 2016 metų spalio 7 dienos.

Apie filmą „Gautas iškvietimas 3“

„Super“, „geriausias filmas pasaulyje“, „Kada bus parsisiųsti?“ – tokie epitetai lydėjo kontraversišką, nevienareikšmių vertinimų sulaukusį pirmąjį pilno metro Tado Vidmanto filmą „Gautas iškvietimas“. Nepraėjus nei metams, į ekranus atkeliauja trilogiją užbaigianti antra serijos dalis – „Gautas iškvietimas 3“.

7-asis policijos komisariatas po pirmojo filmo sėkmės daro tai, ką pareigūnams tenka daryti itin retai – išleisti dideles sumas pinigų. Neoficialiu komisariato šūkiu iš „Ginti, saugoti, padėti“ virtus „Pirkti, leisti, iššvaistyti“, pradeda aiškėti, kad laimės už pinigus nenusipirksi. Tačiau tai nereiškia, kad bandyti neverta. Ekipažai lyg magnetas traukia bėdas, sudėtingiausius iškvietimus ir keblias situacijas, todėl pinigai tvirtose teisingumo rankose ilgai neužsibūna. Ar pinigai pakeičia žmones? Kuri pareigūnė laukiasi? Ar tikrai naujojo filmo pabaigos sulauks ne visi pamilti personažai?

Visa tai kūrėjai žada atsakyti dar smagesniame, dar įspūdingesniame ir dar daugiau žvaigždžių turinčiame vienintelės policijos komedijos Lietuvoje tęsinyje „Gautas iškvietimas 3“.

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.