Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/18302/marskineliu-kolekcija-ikvepe-vilniaus-miegamieji-rajonai/

Data: 2016-07-01, 13:55

Marškinėlių kolekciją įkvėpė Vilniaus miegamieji rajonai

Laikas.lt

Kas bendro tarp kosmoso, gyvūnų ir Vilniaus miegamųjų rajonų? Atsakymas: lietuvių prekinio ženklo „Beleberda“ ir iliustratorės Akvilės Magicdust bendro darbo rezultatas – nepamirštama unisex marškinėlių ir suknelių kolekcija.

„Specialiai šiems drabužiams Akvilė Magicdust sukūrė piešinį, kurio tema prabėga nuo kosmoso iki gyvūnų, augalų, žmonių, įvairių gyvenimiškų smulkmenų. Pasirinkome patogią bei jaukią konstrukciją, kuri tinka tiek vyrams, tiek moterims. Kokybiška, natūrali medvilnė, iš kurios pagaminti kolekcijos modeliai, suteikia tikrą vasarišką komfortą“, – sako prekinio ženklo „Beleberda“ įkūrėja Rūta Sakalauskaitė.

Tuo tarpu žymi iliustratorė ir komiksų kūrėja Akvilė Magicdust, kurios piešinėliai nugulė ant marškinėlių bei suknelių, neslepia, jog ryškias spalvas renkasi sąmoningai, taip prieštaraudama niūrioms lietuvių nuotaikoms. Mergina, paprastai kurianti komiksus, plakatus, atvirukus, zin‘us, šiam nestandartiniam projektui įkvėpimo sėmėsi iš Vilniaus miegamųjų rajonų aplinkos, 2000-ųjų metų pradžios žaislų, nugirstų svetimų pokalbių ir sapnų.

Jau ne pirmus metus gyvuojantis prekinis ženklas „Beleberda“ specializuojasi megztų drabužių kūryboje ir gamyboje, bet marškinėlių bei suknelių kolekcija – pirma tokia įdomi kolaboracija.

„Mums labai svarbu atsakinga gamyba, kokybiškos medžiagos, tad labai smagu, kad radome ir išbandėme skaitmeninę spaudą ant natūralaus audinio“, – džiaugiasi R. Sakalauskaitė.

Nauja kolekcija bus pristatyta kiek neįprastai: kūrėjos jau šį šeštadienį, liepos 2 dieną, jūsų lauks sostinėje įsikūrusio hostelio „Jamaika“ kiemelyje, kurio aura puikiai atitinka jų požiūrį – bus jauku, tvyros draugiška atmosfera, skambės gera muzika, o naujos kolekcijos modelius galėsite ne tik pamatyti, bet ir pasimatuoti.

Iki pasimatymo šį savaitgalį!


Kūrėjos jūsų laukia liepos 2 dieną hostelio „Jamaika“ kiemelyje (Visų Šventųjų g. 9, Vilnius). Sekite renginio naujienas „Facebook“ paskyroje! Daugiau info: www.beleberda.com ir www.akvilemagicdust.com.

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.