Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/18184/kokios-spalvos-madingos-sia-vasara/

Data: 2016-05-17, 20:00

Kokios spalvos madingos šią vasarą?

Vasariški orai šiemet nesikuklino ir pasibeldė į duris gerokai anksčiau nei pridera. Nenuostabu, kad daugelį iš mūsų toks drąsus mostas nustebino ar netgi suglumino ir privertė vos ne tiesiai iš žieminio palto šokti į vasarinę suknutę. Nespėjus netgi padoriai išsiaiškinti, kas šią vasarą tau leis jaustis madingai.

Stilistė, tinklaraščio TryOn.lt autorė Kristina Danilevičė skuba tau į pagalbą sufleruodama kokios gi spalvos bus madingiausios šią vasarą.

„Atėjo laikas saugią juodą ir tamsius atspalvius išleisti atostogų. Naujo sezono spalvos – energingos ir vaiskios. Ypatingą vietą užima rožinis kvarcas ir ramybe dvelkianti melsva. Šie romantiški atspalviai – 2016 metų pažibos. Jie harmoningai dera kartu ir toks derinys vadinamas bene madingiausiu. Nesuklysi rožinę ir melsvą papildydama balta, pilkšva ar kitomis pastelinėmis spalvomis. Greta šio dueto pražysta visa pieva lauko gėlių. Būtent iš gamtos verta semtis idėjų, kaip derinti madingiausias sezono spalvas, nes natūralūs deriniai šiais metais ir įkvėpė mados pranašus“, - vardija tinklaraštininkė.

Aistros gamą, pastebi ji, šiemet užpildo nerūpestinga koralų ir ugninė raudona. Pirmoji spalva – lengva, gaivi, vitališka. Antroji – kur kas sodresnė, gilesnė. Oranžiniai raudona žaižaruoja intensyvumu ir šiluma.

„Jūros gelmių mėlyna ir geldelių žydra alsuoja egzotiškomis atostogomis salyne. Pavasario mėlyna – prigesinta ir švelnesnė indigo variacija, ypač madingi tokio atspalvio denimo drabužiai. Geldelių žydrą keblu nusakyti – tai tarsi vandenyno žydros ir mėtinės kombinacija. Ją siūloma taikyti prie pastelinių atspalvių, baltos ir auksinės“, - pataria stilistė.

Prie pretenzingiausių sezono spalvų šiemet priskiriamos vaiskios, drąsios ir dėmesį atkreipiančios žolės žalumo ir vėdrynų geltona. Šių spalvų aksesuarai pagyvins neutralią aprangą, suteiks jai pavasariško gaivumo ir vitališkumo.

Paletės pabaigoje – vasaros atgaiva vadinamos šaltos kavos atspalvis. Šiemet jis suvienija visą sezono spalvyną ir tampa idealiu pamatu savitam įvaizdžiui kurti.








 

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.