Receptai

Vynas buteliuose netrukus gali tapti istorija

Vynas buteliuose netrukus gali tapti istorija

Britas Martinas Myerscoughas išrado popierinį ekologišką vyno butelį – „Greenbottle“. Tikimasi, kad vynas tokiuose buteliuose pasirodys jau kitais metais. Tačiau vyno ekspertai teigia, kad taip bus patiekiamas tik pigesnis vynas.

Įdomu

Kinas

Menas

Mada

Sveikata ir grožis

Tyrimai dėl krūties vėžio gali padaryti daugiau žalos nei naudos

Tyrimai dėl krūties vėžio gali padaryti daugiau žalos nei naudos

Remiantis naujausiu tyrimu, diagnostiniai patikrinimai dėl krūties vėžio dažnai padaro daugiau žalos nei naudos ir yra tik perpus mažiau efektyvūs, nei buvo anksčiau manoma, praneša „telegraph.co.uk”.

Tyrimų programos yra sudarytos siekiant diagnozuoti vėžį dar ankstyvojoje stadijoje. Tačiau šie tyrimai taip pat gali suklaidinti diagnozės nustatymą.

Naujausias Didžiosios Britanijos Sautamptono universiteto mokslininkų atliktas tyrimas parodė, kad neigiami padariniai prilygsta pusei tyrimų daromos naudos. Tai reiškia, jog, pavyzdžiui, tyrimas metais gali pailginti krūties vėžiu sergančios moters gyvenimą, tačiau kita pacientė gali pusmetį kęsti nereikalingą gydymą.

Remiantis anksčiau atliktu tyrimu, iš 2 tūkst. atliktų tyrimų 200 moterų buvo nustatyta neteisinga diagnozė, dešimčiai jų buvo atlikta nereikalinga operacija, ir tik viena gyvybė išgelbėta.

„Žala beveik didesnė už naudą atsižvelgiant į gyvenimo trukmę (…). Siekiant išgelbėti gyvybę moteriai atliekama operacija, bet dar dešimčiai panašių atvejų atliekama operacija, kurios nereikia”, – teigė tyrimui vadovavęs profesorius Džeimsas Rafteris (James Raftery).

Žmonės

Kaip susikurti romantišką vakarą be jokios progos

Kaip susikurti romantišką vakarą be jokios progos

Norite ypač romatiško vakaro dviems, bet nežinote ką padaryti tokio unikalaus ir nepakartojamo, kad mylimasis liktų nuoširdžiai susižavėjęs? Jaudinatės, kad tikrai tobulo vakaro neištvers jūsų kišenė ir nuolat žadate palaukti tam tinkamos progos? O gal baiminatės, kad kažkas nepavyks ir jausitės kvailai? Amžini pažadai, atsikalbinėjimai, nukėlimai… Pateikiame jums keletą naudingų patarimų kaip susikurti ypatigai romantišką vakarą be jokios progos.