Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/18015/mokslo-ir-technologiju-lyderis-cern-suteikia-nepakartojama-galimybe-it-studentams/

Data: 2016-03-14, 10:13

Mokslo ir technologijų lyderis CERN suteikia nepakartojamą galimybę IT studentams

Laikas.lt

Pažangiausių mokslinių tyrimų pristatymas, praktinės užduotys ir naudingų kontaktų užmezgimas – jau balandžio 18–21 dienomis Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) ir Europos branduolinių mokslinių tyrimų organizacija (CERN) siūlo neeilinę galimybę Lietuvos studentams dalyvauti intensyviuose IT mokymuose CERN SPRING CAMPUS’16.

Praėjusiais metais sulaukusi didžiulio pasisekimo Ispanijoje ir Rusijoje, vyresniųjų kursų IT studentams skirta stovykla į Lietuvą atkeliauja pirmąjį kartą. Visas keturias dienas net dvylika CERN IT guru dalinsis savo žiniomis su stovyklos dalyviais, pristatys ICT, kompiuterijos, didžiųjų duomenų analizės naujoves, kartu atliks praktines užduotis.

„Labai džiaugiamės, jog būtent mūsų universitetas kartu su CERN organizuoja šiuos neeilinius mokymus, kurie išsiskirs ne tik garsiais vardais, bet ir aukšta kokybe. Tiek VGTU, tiek CERN puoselėja panašias vertybes, skatina inovacijas, tarptautinį bendradarbiavimą, tad CERN SPRING CAMPUS’16 – labai organiškai išsivystęs bendras projektas, atnešiantis daug naudingos patirties jo dalyviams“, – sako VGTU tarptautinių ryšių prorektorė Asta Radzevičienė.

Stovyklos metu bus aptariamos tokios karštos temos kaip „Nulaužiant kodą iš kosmoso“, „Tinklo karai: Hakatonas“, „Šiuolaikinė JavaScript kalba“, „Duomenų gavimas iš tinklo, įžanga į tinklo valymą“, „Tinklo karai 2016: dirbtinio intelekto žaidimų kodavimo varžybos“ ir daugelis kitų.

Šveicarijoje, netoli Ženevos, įsikūrusiame CERN centre veikia didžiausia pasaulyje dalelių fizikos laboratorija, čia įrengtas didžiausias pasaulyje hadronų greitintuvas. Negana to, CERN yra interneto technologijų pionieriai Europoje – būtent čia buvo sukurtas internetas. CERN neseniai tapo vienu didžiausių paskirstytų paskirstytų skaičiavimų vystymo centru: pradėjo projektą Enabling Grids for E-science.

Glaudus, pastaraisiais metais dar labiau suintensyvėjęs šalies bendradarbiavimas su CERN mums ne tik leidžia susipažinti su naujausiais mokslo pasiekimais, bet kartu tampa puikia galimybe Lietuvos mokslui, verslui, specialistams įsiveržti į tarptautinę rinką.

VGTU kviečia nepraleisti retos galimybės ir iki kovo 22 d. registruotis į CERN SPRING CAMPUS’16. Čia susiburs 100 labiausiai motyvuotų IT entuziastų, kurie ištisas keturias dienas klausys paskaitų, dalysis patirtimi, žiniomis, mokysis, bendraus ir bendradarbiaus. Dalyvių skaičius ribotas! Stovyklos programą rasite čia.

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.