Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/17918/namu-dekoravimo-tendencijos-veidrodziai-minimalizmas-ir-naturalios-medziagos/

Data: 2016-02-04, 20:00

Namų dekoravimo tendencijos: veidrodžiai, minimalizmas ir natūralios medžiagos

Prasidėjus naujiesiems metams jau pradeda ryškėti šių metų namų interjero dekoravimo tendencijos. Planuojantys įsirengti ar atsinaujinti savo namus ir ieškantys šiuolaikinių sprendimų, turėtų žinoti, jog šiais metais interjero dizaino olimpe karaliaus modernaus, klasikinio ir Art deco stiliaus sprendimai.

Apie ryškėjančius šių metų interjero dekoravimo kontūrus pasakoja Kaune, interjero dizaino centre „Artis“ įsikūrusio namų stiliaus salono „Evadeco“ vadovė Inga Pravackienė.

Veidrodžiai

Kuriant namų interjerą, ypač jei dekoruojamos erdvės yra mažos, galima išnaudoti stiklo privalumus. Permatomi stalai ar kėdės ne tik atlieka savo funkciją, bet ir suteikia atvirumo jausmą. Mažuose kambariuose norint sukurti erdvės jausmą galima panaudoti veidrodžius. Tai yra jau laiko patikrintas metodas, kuris vizualiai padidina erdvę. Kuriant interjerą, galima pritaikyti įvairių formų ir dydžių veidrodžius, kurie atliks ne tik savo esminę funkciją, bet taip pat bus puiki namų puošmena.

„Veidrodis erdvei suteikia šviesos bei vizualiai praplečia pačią patalpą. Šiais metais kaip niekada anksčiau populiaru tampa veidrodiniai baldai, ypač apstatant nedideles erdves“, - pasakoja „Evadeco“ salono vadovė Inga Pravackienė.

Baldai traukti oda

Šiais metais namų interjero dekoravime atsiranda nauja tendencija – baldai bei interjero aksesuarai traukti dirbtine oda. Tokių baldų pasiūloje galima rasti nuo oda trauktos komodos iki knygų lentynos ar smulkių puošmenų.

Ąžuoliniai baldai

„Įrenginėjant namų interjerą, šiais metais verta prisiminti apie ąžuolinius baldus. Populiariausia ateinančio laikotarpio baldų spalva – balta ir kiti šviesūs atspalviai. Baltasis ąžuolas tampa atsvara raudonajam, kuris dominavo praėjusių metų namų interjero dizaino sprendimuose. Renkantis interjero detales svarbu atkreipti dėmesį ne tik į medžiagas, bet ir į apdailą bei raštus“, - pasakoja Inga Pravackienė.

Minimalistiniai interjero akcentai

Balta spalva yra neutraliausia, todėl kaip pagrindą renkantis ją, namų interjerą galima išbaigti smulkiais spalvingais akcentais, kuriuos pagal poreikį galima bet kada pasikeisti ir taip pastoviai atsinaujinti savo namų erdves.

Spalvingi namų apyvokos elementai

Darnų namų interjerą sudaro ne tik apdaila ar baldai, bet ir skoningai parinkti namų apyvokos elementai, kurie gali tarnauti kaip interjero dekoro puošmenos bei praktinę paskirtį atliekantys daiktai.

Interjere tinkamai įkomponuotos smulkmenos, gali ne tik vainikuoti visą darbą, bet ir pagyvinti aplinką, jai suteikti žaismingumo, įnešti spalvingumo. Šiais metais namų interjero elementų dizaino viršūnėje vyrauja spalvingos detalės, kurias pagal poreikį galima personalizuoti, papuošiant jas įvairiais raštais bei ornamentais. Tokie sprendimai namų pagyvinimui kainuoja pigiau nei visų erdvių pertvarkymas, o įžvalgiai pasirinkus akcentus namai įgaus visiškai naują atspalvį.

„Siekiant skoningai įrengti savo būstą, kiekvienam individualiai teks priimti gausybę sprendimų. Vadovaujantis šių metų tendencijomis bei kūrybos procesui pasitelkus savo fantaziją, galima susikurti išties darnią ir harmoningą aplinką, kurioje bus galima pasidžiaugti maloniausiomis gyvenimo akimirkomis. Visi, ieškantys išskirtinių baldų bei interjero aksesuarų ar tiesiog norintys prie kavos puodelio pakalbėti apie naujausias dizaino tendencijas, kviečiami užsukti į namų stiliaus saloną Evadeco“, - pasakojimą užbaigia Inga Pravackienė.

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.