Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/17779/9-patarimai-kaip-sustiprinti-nagus/

Data: 2018-10-12, 17:00

9 patarimai, kaip sustiprinti nagus

Avitaminozė, mechaniniai pažeidimai, dažnas sąlytis su cheminėmis medžiagomis gali labai pakenkti jūsų nagams – jie pradeda lūžinėti, sluoksniuotis, pasidengia dėmelėmis ir blogai auga... Ką daryti?
  1. Dirbant namų ruošos darbus, būtina saugoti rankas ir nagus. Vien turėti gumines pirštines nepakanka – naudokitės jomis!
  2. Pasitepkite rankas maitinamuoju kremu kaskart, kai ketinate plauti indus, valyti grindis ar tiesiog tvarkytis.
  3. Prieš miegą patepkite nagus ir odeles maitinamuoju aliejumi – tai ne tik apsaugos manikiūrą, bet ir padės nagams.
  4. Jeigu tenka daug dirbti kompiuteriu, tikriausiai pastebėjote, kad rankų oda ir nagai smarkiai išsausėja. Visada turėkite šalia drėkinamojo kremo, pasitepkite juo po kelis kartus per dieną.
  5. Bent 2 kartus per savaitę valgykite žuvį, raudonos mėsos. Šiuose produktuose daug nagams reikalingos geležies. Vitamino A gausite su morkų sultimis, o jodo – su jūros kopūstais ir špinatais.
  6. Į alyvuogių aliejų įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių ir šiuo mišiniu tepkite nagus 1–2 kartus per savaitę (geriausia – prieš miegą, ir po to užsimauti medvilnines pirštinaites).
  7. Arbatinį šaukštelį jūros druskos ištirpinkite 0,5 l šilto vandens, pamirkykite rankas 20 minučių, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir pasitepkite maitinamuoju kremu.
  8. Manikiūrą būtina darytis ne rečiau kaip 1 kartą per 2 savaites. Rinkitės nagų lako valiklį be acetono.
  9. Jei norite sustiprinti ir pamaitinti nagus, įmasažuokite į jų plokšteles vitaminais A ir E (galima įsigyti vaistinėje). Procedūrą atlikite prieš miegą.
© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.