Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/17712/gg-sindikatas-i-koncertus-vezames-vis-maziau-alkoholio-ir-vis-daugiau-vaistu/

Data: 2015-11-12, 15:00

„G&G Sindikatas“: „Į koncertus vežamės vis mažiau alkoholio ir vis daugiau vaistų“
Šį šeštadienį, lapkričio 14 d. nauja sostinės erdvė „Vienuolio Pub“ atlapoja duris Jo didenybei hiphopui – klube koncertuoja pats populiariausias šalies repo kolektyvas – „G&G Sindikatas“. Ta proga grupės nariai pasakoja, kaip jie pasikeitė per netrumpą savo karjerą ir atskleidžia savo populiarumo receptą.

Paklaustas, kas pasikeitė grupės gyvenime be to, kad iš jaunų vaikinukų tapo subrendusiais vyrais, Kastetas juokiasi, kad dabar į koncertus jie vežasi vis mažiau alkoholio bei cigarečių ir vis daugiau vaistų.

„O jeigu rimtai, tai mes iš tiesų subrendome kaip muzikantai: geriau repuojame, muzika kokybiškesnė. Tačiau bendra mūsų koncepcija pernelyg nepasikeitė: grojam tą pačią muziką kaip ir anksčiau, išvengėm sąsajų su popmuzika. Kitaip tariant, nenuėjome į kairę, nepradėjom dainuoti apie mandarinus ir cepelinus, gėles ir paukščius. Manau, kad dėl to mes ir išlaikėme savo vertę“, – sako Svaras.

„Dabar gal toks etapas, kad nėra laiko atsipalaiduoti, kiekvienas turime tiek veiklos, kad darbai darbus veja. O šiaip labai smagu būna, kai keliskart per metus susirenkame su šeimomis, vaikais, pasidarome vakarėlį ar pas kurį nors namuose, ar gamtoje. Oi, kiek veiklos planų tuomet gimsta. Gaila, kad po to įgyvendiname tik kelis“, – surimtėjęs pasakoja Kastetas.

Apie gerokai padidėjusį užimtumą kalba ir Svaras: „Jau kelis mėnesius dirbu maždaug po 20 val. per dieną. Aš čia visiškai rimtai – mano gyvenimas dabar suskaičiuotas minutėmis. Aš neturiu laisvalaikio, pamiršau, kas tai yra. Mano gyvenime muzikinė veikla visada užėmė ne daugiau nei 20 procentų, o dabar kitokios veiklos turiu ypatingai daug: skaitau paskaitas, labai daug piešiu, žaidžiu ledo ritulį, vedu radijo laidas… Esu pradėjęs savo solinį albumą, bet nežinau, kada prie jo prisėsiu.“

Paklaustas, kame slypi tokio ilgalaikio „G&G Sindikato“ populiarumo šaknys, Kastetas pirmiausia akcentuoja, kad jų sėkmė neatsitiktinė: „Mes tikrai įdėjom nemažai darbo ir paaukojom laiko, kad pasiektumėme tai, ką dabar turime. Kita priežastis galėtų būti tikėjimas tuo, ką darome.“

„Sutinku, tas pionierių statusas kurį laiką mums padėjo. Bet dabar, kai atsirado daug hiphopo grupių ir klausytojai turi didesnį pasirinkimą, jis nieko nebereiškia. Priešingai, mes turime kažką daryti, kad neatsibostumėme, nes užaugo nauja karta. Manau, kad tiek daug laiko išlikome aktualūs todėl, kad niekada nemelavome ir nesivaikėme lengvos sėkmės. Mums pavyko išlaikyti senuosius gerbėjus ir pritraukti naujų. Nemeluosiu pasakydamas, kad su mūsų muzika užaugo trys kartos. Ir labai džiaugiuosi, kad visos tos trys kartos ateina į mūsų koncertus“, – sako Svaras.

Paklaustas, kokius kūrinius išgirs į koncertą „Vienuolio Pub“ susirinksianti publika, Kastetas nieko į vatą nevynioja – pasak jo, skambės ne tik mažiau nei prieš metus išleisto albumo „Revoliucijos garso takelis“ kūriniai, bet ir tie gabalai, be kurių gerbėjai neįsivaizduoja „G&G Sindikato“ koncertų.

„Mes patys vaikštome į kitų grupių pasirodymus, važinėjame į festivalius ar netgi skrendame į užsienį paklausyt savo mėgiamų grupių. Tad puikiai suprantame, kad publika, kuri ateina pas mus į koncertą, tikisi iš mūsų to, ką žino geriausiai. Būtų šiek tiek pižoniška jiems to neduot. Tai nėra pataikavimas publikai. Jei pajaučiame, kad vieno ar kito kūrinio jau nebegalime atlikti, tam tikram laikui išimame jį iš repertuaro. Be to, į kiekvieną koncertą stengiamės įtraukti kažką naujo“, – paaiškina Kastetas.

„Mūsų koncertuose siurprizų būna visada. Esame viena daugiausia koncertuojančių Lietuvos grupių, todėl kiekvieną kartą stengiamės improvizuoti. Manau, kad šis koncertas taip pat bus ypatingas“, – sako Donciavas.

Beje, Svarui, Kastetui, DJ Mamaniai ir Donciavui ši erdvė nauja tik sąlyginai. „Šioje salėje tikrai esame koncertavę kelis kartus, bent jau du koncertus tai tikrai prisimenu. Žinau, kad ten bus smagu, karšta ir, jei aplinka pernelyg nepasikeitė, reiks atsargiai kilnoti rankas, nes galima į lubas nusidaužyti krumplius“, – šypsodamasis prognozuoja Kastetas.
© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.