Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/17630/japonijoje-draudziamu-tatuiruociu-meistre-horiren-surengs-ispudinga-sou-lietuvoje/

Data: 2015-10-12, 17:00

Japonijoje draudžiamų tatuiruočių meistrė Horiren surengs įspūdingą šou Lietuvoje

Japonijoje vis dar kategorišku tabu laikomų tatuiruočių meistrė Horiren spalio pabaigoje atvyksta į Lietuvą. Dalyvaudama Japonijos - Baltijos dizaino savaitėje „Made in Japan", ji surengs ekskliuzyvinį šou, kurio metu gyvai demonstruos tradicinį japonų tatuiravimo meną irezumi tiesiai ant iš Tokijaus atvykusių jos kolegų modelių. Skandalingoji menininkė Horiren taip pat skaitys pranešimą kūrybinėms industrijoms skirtoje „Made in Japan” konferencijoje, vyksiančioje spalio 23-24 d. Vilniuje.

Garsios tatuiruočių meistrės šou sustiprina ir faktas, jog tatuiruotės Japonijoje tebėra nepageidaujamas reiškinys. Ši meno forma Tekančios saulės šalyje pirmiausia naudota ženklinti nusikaltėliams ir tebėra asocijuojama su nusikalstamumu bei nėra priimtina. Įdomu ir tai, kad tatuiravimo menas atsirado įkvėptas ukiyo-e medžio raižinių, kurie žaibišku greičiu išpopuliarėjo tarp Japonijoje besilankančių turistų.

„Horiren yra viena žymiausių tradicinio japonų tatuiruočių meno, vadinamojo irezumi, atstovių ir viena iš labai nedaugelio moterų šioje industrijoje. Jos daromos visą kūną puošiančios tatuiruotės išsiskiria vientisumu, linijų grakštumu ir spalvų harmonija, o gyvos tatuiravimo sesijos susilaukia didelio dėmesio visame pasaulyje. Kiekviena tatuiruotė pasakoja išskirtinę istoriją, išgyvenimus, mini svarbius jos savininko gyvenimo įvykius. Dažnai tokios tatuiruotės atsiradimas užtrunka kelerius metus - jos daromos sesijomis kas metus ar porą”, - pasakoja „Made in Japan” organizatorius Sergej Grigorjev.

Įgijusi meninį išsilavinimą, Horiren po studijų dirbo dailininke teatruose ir sienų dekoratore restoranuose bei koplyčiose. Būdama 24 metų ji lankėsi Australijoje, kur ir pasidarė savo pirmąją tatuiruotę. Pamačiusi vyrą su lygiai tokiu pačiu ištatuiruotu ornamentu, Horiren nusprendė, kad jai reikia patobulinti savąją ir taip prasidėjo jos tatuiravimo karjera. Būdama visiškai savamokslė, šiandien Horiren skina apdovanojimus prestižinėse tatuiravimo konvencijose visame pasaulyje, o jos darbai naudojami net ribotos laidos „Swatch” laikrodžių ciferblatuose.





Japonijos - Baltijos dizaino savaitės „Made in Japan” metu Horiren ne tik surengs gyvą pasirodymą su savo modeliais mugės metu, bet ir skaitys pranešimą konferencijoje apie tai, kaip tatuiravimo menas vertinamas Japonijoje ir kaip yra siejamas su religija. „Made in Japan” konferencija, skirta kūrybinių industrijų atstovams, vyks spaio 23-24 d., o mugė - spalio 24-25 d. Daugiau apie renginius galima sužinoti www.madeinjapan.lt.

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.