Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/17567/20-laimingos-santuokos-patarimu-vyrams/

Data: 2019-02-27, 11:00

20 laimingos santuokos patarimų vyrams

Džeraldas Rodžersas po skyrybų su žmona nusprendė pasidalinti savo gyvenimiška patirtimi su tais, kurie taip pat sukūrė šeimas. Jis labai gailėjosi dėl klaidų, kurias padarė, ir, išanalizavęs savo situaciją, parašė ir paviešino 20 taisyklių, kurių reikėtų laikytis santuokoje.

Visada „draugaukite“ su savo žmona


Atminkite, kad jūsų žmona – tai jūsų draugas, sesuo, mama, meilužė ir dukra. Tai – brangiausias žmogus, kurį jūs turite. Ir jūs ją išsirinkote pats. Saugokite ją ir rodykite jai, kaip stipriai ją mylite. Kiekvienas jūsų susitikimas turi būti kaip pirmas.

Saugokite savo širdį

Sakysite, keistas patarimas? Vyras turi saugoti ne tik žmonos, bet ir savo širdį – saugoti ją nuo kitos moters. Jūsų širdis turi būti atverta tik vienai, o visoms kitoms – uždaryta.

Įsimylėkite iš naujo

Na ir kas, kad jums jau seniai ne 20 – širdyje jūs vis tiek likote toks pat. Įsimylėkite vėl ir vėl. Kasdien stenkitės, kad jūsų jausmai antrajai pusei neišblėstų. Stebinkite, mylėkite, jeigu reikia – kartais netgi šiek tiek pataikaukite. Ugnį reikia kurstyti – antraip ji tiesiog užges.

Kita pusė

Net jeigu stipriai susipykote – ieškokite tame tik to, kas gera. Niekas nėra idealus – visi turi savų trūkumų (tiek jūs, tiek ji). Tačiau žmonoje reikia matyti tik tai, kas geriausia. Galų gale – prisiminkite, kodėl išsirinkote būtent ją.

Niekada nesistenkite pakeisti moters

Net nemėginkite. Tiesiog mylėkite ją tokią, kokia ji yra, ir pamatysite, kaip gali mylėti laiminga moteris.

„Vyras – galva“

Nepamirškite to. Būtent jūs atsakote už savo ir savo šeimos laimę. Jeigu jūs panorėsite būti laimingi – laimingi bus visi: ir žmona, ir vaikai. O jeigu ne – kaltinkite tik save. Tiesiog atsiverkite ir įsileiskite laimę.

Nekaltinkite jos dėl savo blogos nuotaikos

Jūsų bloga nuotaika ir pyktis – tik jūsų problema. Neverta ieškoti 100 priežasčių, kodėl reikėtų apkaltinti ką nors kitą. Jeigu jums blogai – išvažiuokite kur nors ir pabūkite vieni. Stabilizuokite savo moralinę būseną, ir jūs pamatysite, kaip į šeimą ateis harmonija.

Leiskite jai tiesiog gyventi

Jeigu jūsų žmona yra blogos nuotaikos, nereikia jos linksminti ar tuo labiau – stengtis tokiu metu aiškintis santykius. Tiesiog supraskite, kad liūdesys – normalus reiškinys. Parodykite jai, kad visada esate šalia, kad ji nėra viena, ir ji gali jumis pasitikėti.

Juokitės

Leiskite sau atrodyti kvailai ir pasijuokti. Kai žmogus juokiasi, jis patiria euforiją. Ir ši būsena sukelia laimės jausmą.

Pažinkite ją

Kad ir kaip norėtumėte, jūs niekad nepažinsite jos iki galo. Stenkitės ją pažinti kasdien, darykite ją laimingą. Tegul ji pasijus kaip karalienė.

Mylėkite jos kūną

Pastebėkite jos kūno patrauklumą ir seksualumą. Seksas neturi būti streso malšinimo būdu. Įsigilinkite į jos sielą, užvaldykite kūną, ir ji jums patikės save visą.

Klausykitės

Tai nėra lengva, tačiau ją reikia išklausyti. Draugės – tai nuostabu, tačiau jai reikia pasikalbėti su jumis ir jausti, kad ji jums įdomi. Vakarieniaudami arba tiesiog prieš miegą – įdėmiai išklausykite.

Nebijokite prisipažinti

Jeigu suklydote – nebijokite to pripažinti. Klysta visi, tačiau tai nereiškia, kad visada reikia būti idiotu.

Laisvė

Ši taisyklė svarbi abiems pusėms. Mums reikia laisvės – išeiti su draugais ar į kiną, pasėdėti kavinėje... Žmogui laisvės reikia duoti tiek, kad jis nenorėtų išeiti.

Nebijokite būti pažeidžiami

Nereikia bijoti parodyti savo silpnybes ar papasakoti apie savo baimes, arba tiesiog jai pasiskųsti. Moteris iš prigimties yra mama – jautri, gera ir švelni. Jos motiniškas jausmas neleidžia jai jūsų teisti – tik palaikyti.

Sąžiningumas

Jeigu norite, kad ji jumis pasitikėtų – būkite sąžiningi ir dori.

Stenkitės

Išlaikyti santykius reikia daug pastangų. Leiskite laiką kartu: gaminkite, kvailiokite, keliaukite. Tai labai suartina.

Nusispjaukite į pinigus

Pinigai – tai dulkės, kurias mes turime tinkamai valdyti, kad jos taptų auksu. Tačiau, lyginant su šeima, jie neturi jokios vertės. Neslėpkite nuo žmonos pinigų – tai žema.

Atleiskite

Atleiskite ir pamirškite nuoskaudas. Tik paleidę praeitį jūs turėsite laimingą ateitį.

Visada rinkitės meilę

Nesvarbu, kas atsitiktų – visada rinkitės ją. Pamenate, ką žadėjote? „Ir džiaugsme, ir varge...“ Meilė išlaiko viską. Neatsisakykite jos.

O ką šiame sąraše norėtumėte pridėti ar pakeisti jūs?

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.