Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/17516/naujas-vaidmuo-televizijoje-keistuoliui-dariui-auzeliui-atnese-daug-streso/

Data: 2015-08-18, 10:00

Naujas vaidmuo televizijoje „keistuoliui“ Dariui Auželiui atnešė daug streso

Visada ryškus, minioje išsiskiriantis „Keistuolių teatro“ aktorius Darius Auželis šypsosi, kalbėdamas apie keistuolius. Visi aktoriai iš „Keistuolių teatro“ taip ir vadinami, bet nepanašu, kad kuris nors įsižeistų. „Mes, keistuoliai, kovojam už savo būvį…“, – sako D. Auželis, sukūręs daugybę įsimintinų personažų, vaidinęs spektakliuose, kino ir televizijos filmuose bei dažnai skolinęs savo balsą animaciniams personažams.

Naujas aktoriaus vaidmuo – nusikaltėlio Laimio. Jį TV3 televizijos žiūrovai išvys jau greitai pasirodysiančiame komiškame seriale „Bruto ir Neto“.

„Pačią pirmą pamainą filmavome kaip mano personažas yra nušaunamas ir užkasamas, – intriguoja D. Auželis, – turėjau iškart susigaudyti, koks gi tas mano personažas yra ir pradėti visą procesą nuo galo į pradžią. Toks darbas yra labiau stresas, nei iššūkis – tenka suvesti logiką be logikos“.

Patirtas stresas nenuėjo veltui – aktoriaus personažas kriminalinėje komedijoje „Bruto ir Neto“ bus išskirtinis – ne tik komiškas, bet ir šiek tiek isteriškas. Personažas net pasipuošė žibančiu „auksiniu“ dantimi, pagamintu iš... saldainio popierėlio. Toks sumanymas kilo pačiam D. Auželiui.

„Trečios kastos bosas Laimis yra lyg senų laikų atgarsis. Tų negrįžtamų laikų, kai auksinis dantis buvo prestižo ženklas ir jį turėti privalėjo bet kuris save nors kiek gerbiantis žmogus“, – pasakoja aktorius.

Jis prisimena, kad tai ne pirmas jo atliekamas personažas, turintis auksinį dantį. Kitas herojus – Leo iš legendinio spektaklio „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“. „Auksinis dantis, tiesa, žibėjo kitoje burnos vietoje ir atspindėjo františkumą, o ne įžūlumą“, – juokiasi D. Auželis.

„Keistuolių teatras“ ir jo spektakliai aktoriaus gyvenime užima ypatinga vietą. „Į mus visada visi keistai žiūrėjo. Buvome pirmasis privatus teatras Lietuvoje ir daug dainavome. Svetimi tarp savų ir savi tarp svetimų“, – šypsosi jis ir paaiškina, kad svetimi buvo tarp aktorių todėl, kad dainavo ir dėl tos pačios priežasties savi – tarp muzikantų. Lyg ir ne konkurentai, nes aktoriai, bet – dainuoja... „Būti „Keistuolių teatro“ aktoriumi yra iššūkis, bet juo nebūti niekada net mintis nekilo“, – prisipažįsta D. Auželis.

Kaip jaučiasi aktorius, kai jo atliekamas personažas miršta? „Yra dvi mirtys. Viena – kai miršta spektaklis ir antra – kai personažas miršta spektaklyje, – sako Darius, neslėpdamas, kad daugiau liūdesio sukelia spektaklio mirtis, – tuomet atrodo, kad spektaklis dingsta su visa likusia gyvastimi. Tačiau taip jau likimas lemia, kad gyvenime viskas turi pradžią ir pabaigą“.

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.