Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/17482/ka-daryti-kad-santykiai-butu-sekmingi/

Data: 2015-08-02, 16:20

Ką daryti, kad santykiai būtų sėkmingi?
Ar dažnai tenka žiūrėti į laimingas poreles ir galvoti „kokie idealūs jų santykiai“? Iš tiesų, idealių santykių nebūna. Būna tik du žmonės, mokantys nusileisti ir prisiderinti vienas prie kito. Žinoma, santykių pradžioje viskas gali atrodyti tiesiog tobula, tačiau laikui bėgant situacija keičiasi, todėl reikia išmokti keistis kartu. Jei nuoširdžiai nori būti su savo mylimu žmogumi, teks išmokti prisitaikyti, kartais nusileisti ar nekreipti dėmesio į kai kuriuos dalykus.

Štai keletas patarimų, kurie padės išvengti nesklandumų:


  • Mažiau reaguok į smulkmenas. Moterys dažnai susierzina, kai vyrai nenuleidžia tualeto dangčio, o vyrai tiesiog pasiunta, kai moterys pusę valandos parduotuvėje renkasi iš dviejų beveik identiškų produktų. Taip, tokie dalykai gali išvesti iš kantrybės, tačiau pagalvok, ar tai tikrai tai, dėl ko verta kelti triukšmą? Juk nuleisti tualeto dangtį nėra taip jau sunku, o parduotuvėje galima nueiti paskaityti žurnalą.
  • Surask bendrų interesų. Kurį laiką kartu gyvenančios poros dažnai skundžiasi, kad nustojo bendrauti. Dažniausiai taip nutinka dėl to, kad jų nesieja bendri interesai. Galbūt jums ir nebūtina kartu žvejoti ar eiti į grožio salonus, bet bent jau žinias kartu pažiūrėti tikrai galite. Nebijokite diskutuoti – nepalikite savo minčių galvoje ir išsakykite jas garsiai. Tik taip sugebėsite užmegzti pokalbį.
  • Rinkis tinkamą laiką rimtiems pokalbiams. Grįžę po darbų žmonės dažniausiai būna pavargę, todėl bet koks menkiausias ginčas gali juos išvesti iš kantrybės. Jei nori rimtai pasikalbėti, pasistenk tai daryti ryte arba savaitgalį, kai į viską galima bus pažvelgti racionaliai ir be susierzinimo.
  • Neleisk vadovauti aplinkiniams. Kartu gyvena tik suaugę žmonės, todėl ir savo santykius turi reguliuoti tik jie. Jei leisi, kad tavo mama ateitų ir darytų savo tvarką, vargu ar tavo antroji pusė ilgai tai ištvers.
  • Prisimink, kas tai yra romantika. Draugystės pradžioje visi meiliai burkuoja ir dovanoja gėles bei šokoladus, deja su laiku šios malonios staigmenėlės vis labiau pasimiršta. O juk pasakyti nuoširdų komplimentą, padovanoti gėlytę ar pagaminti vakarienę nėra taip sunku.
  • Atgaivink lovos malonumus. Gal ta pirminė aistra jau ir išblėso, tačiau tai nereiškia, kad negalite pabandyti kažko naujo. Nebandytos pozos, sekso žaisliukai, naujos vietos – pasirinkimas išties platus. Tereikia norėti.
  • Turėk savo gyvenimą. Jei visą laiką leisite tik kartu, greitai pajusi monotonijos spaudimą. Kad taip nenutiktų, susigalvok savų užsiėmimų, žinoma, ne namuose. Pradėk lankyti sporto klubą ar baseiną, nueik į SPA centrą. Žodžiu, pasirūpink savimi.
  • Nepamiršk savo išvaizdos. Ar prisimeni pirmąsias kartu praleistas savaites? Prisipažink, kiekvieną kartą ruošdavaisi susitikimui: gražiai apsirengdavai, nepamiršdavai susišukuoti ir pasikvėpinti. Tą patį turėtum daryti ir po metų ar dešimties.
  • Nepamiršk padėkoti. Taip, su laiku mandagumas iš tiesų kažkur išgaruoja. Tačiau nemanyk, kad atneštas į lovą sumuštinis yra įprasta kasdienybė, todėl nepamiršk įvertinti pastangų bent jau žodeliu „ačiū“.
Žinoma, tai dar ne visos taisyklės. Sėkmingiems santykiams reikia gerokai daugiau. Tačiau pasistenkite atsižvelgti bent jau į šiuos patarimus ir tai bus pirmas žingsnis sėkmės link.
© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.