Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/17411/martynas-tyla-akaciju-aleja-puikiai-laviruoja-muzikos-rinkoje/

Data: 2015-07-04, 17:00

Martynas Tyla: „Akacijų alėja“ puikiai laviruoja muzikos rinkoje

Nuotraukoje iš kairės: Martynas Tyla ir Virgis Stakėnas

Jubiliejų švenčiantis bardų festivalis „Akacijų alėja“ ir muzikos apdovanojimai M.A.M.A. tampa bičiuliais. Apie bendradarbiavimą, lietuvybės puoselėjimą, jaunimo galimybes bei perspektyvas kalbamės su asociacijos „Metų muzikos apdovanojimai“ (M.A.M.A.) pirmininku Martynu TYLA.

Šiemet „Akacijų alėjai“ – 15. Ir šis festivalis su muzikos apdovanojimais M.A.M.A. tampa bičiuliais. Koks galėtų būti šis bendradarbiavimas? Kokius naujus vandenis tai atvers festivalio labui, dalyviams, žiūrovams?

M.A.M.O.S. tikslai – populiarinti Lietuvos atlikėjus, kūrėjus. Ir visai nesvarbu, kokio žanro. Tiesa, dabar M.A.M.O.J.E. daugiausia populiariosios muzikos atlikėjų. Sąmoningai imame bendradarbiauti su šiuo bardų festivaliu, nes siekiame apimti visas muzikos sritis. Pagrindinis šio bendradarbiavimo tikslas – populiarinti lietuviškos muzikos produktą.

Iki šiol bardų festivalį „Akacijų alėja“ stebėjote iš šalies. Kuo patraukė?

Stebėti iš šalies – labai savitas dalykas. Gavome labai daug pozityvios informacijos apie šį festivalį. Buvo sakoma, kad čia – labai gera atmosfera, savitas stilius, geri atlikėjai.

Koks, Jūsų nuomone, „Akacijų alėjos“ veidas šalies muzikos renginių kontekste?

„Akacijų alėją“ drąsiai galima vadinti rimtu festivaliu. Čia susirenka aiški, įdomi publika, scenoje – plati muzikinė paletė. Manau, kad „Akacijos“ puikiai sugeba laviruoti esamoje muzikos rinkoje. Gerai, kad į sceną lipa ne tik tikrieji bardai, bet ir kitų muzikos žanrų atstovai įsilieja, pajaučia kitą vaidmenį scenoje. Tai – labai sveikintina!

Tradiciška, kad į festivalio sceną lipa ir įžangos koncerte pasirodo jaunimas – įvairių konkursų laureatai. Kam ir kodėl tai yra svarbu?

Scenoje pasirodantys vyresniosios kartos atlikėjų vardai pritraukia žiūrovus. O tai – labai geras tramplinas jaunimui. Lipdami į sceną šalia jos grandų, jie augina savo gerbėjų ratą.

Jūsų nuomonė apie lietuvybės puoselėjimą jaunimo scenoje.

Daug jaunimo klauso lietuvišką muziką. Manau, kad labai svarbu tekstai. Mes skiepijame lietuvybę, domėjimąsi lietuviškais tekstais. Su jais supažindindami, populiariname, užtikriname tęstinumą.

15 metų festivaliui – nemaža patirtis, bet kartu ir nemenkas iššūkis. Ko svarbiausia neprarasti, į ką reikia kreipti kryptingą dėmesį jo rengėjams?

Bardų muzikos populiarumas šiandien labai didėja. Be galo svarbu neprarasti pulso. Viskas, kas yra ant scenos, turi būti priderinta prie bardų muzikos stiliaus. Manau, kad bene kiekvienas stilius gali įsilieti, rasti čia vietą. O ir žiūrovui labai įdomu pamatyti atlikėją kitame amplua. Svarbu, kad pulsas būtų vietoje ir laiku.

Dėkoju už pokalbį!



Bardų festivalio „Akacijų alėja“ rengėjai – Kauno rajono savivaldybė ir UAB „Combo United Service“ – liepos 11 d. žada didelę dozę pačių geriausių emocijų, gausybę naujovių ir atgaivą kiekvieno atvykusiojo sielai. Platesnė nuolat pildoma informacija skelbiama www.akacijualeja.lt ir festivalio FB profilyje https://www.facebook.com/AkacijuAleja.

Primename, kad renginys – N E M O K A M A S.
© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.