Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/17264/begimo-entuziastai-rinksis-i-didziausia-lietuvoje-begima-misko-takais/

Data: 2015-04-29, 20:00

Bėgimo entuziastai rinksis į didžiausią Lietuvoje bėgimą miško takais

Gegužės pirmąją dieną jau antrus metus vyksiantis netradicinis bėgimas „Miško trasa“ prie starto linijos sukvies ne tik profesionalius bėgikus ir mėgėjus, bet ir tuos, kurie dar nespėjo pasidžiaugti pavasarėjančia gamta. Pasak organizatorių, „Miško trasos“ bėgimas unikalus tuo, jog bėgikai varžysis ne miesto gatvėse, o miške įrengtose trasose prie šalia Vilniaus esančio Tapelių ežero.

„Kodėl miške? Juk kiekvienas bėgikas žino, koks geras jausmas užplūsta įveikus distanciją ir kirtus finišo liniją, tačiau galiu užtikrinti, kad bėgant tyrame ore ir laukinėje gamtoje įspūdžiai yra dar stipresni, o dalyvių šypsenos po finišo – dar platesnės“, – teigė varžybų direktorius Gytis Šumskas.

Anot organizatorių, bėgime užsiregistravo daugiau kaip tūkstantis bėgimo entuziastų, tarp kurių – būrys žinomų pramogų pasaulio, visuomenės ir verslo atstovų. G. Šumskas džiaugiasi, jog vis daugiau žmonių šiltuoju metų sezonu iš sporto salių keliasi sportuoti į gamtą. Bėgioti miško takais skatina ir sveikos gyvensenos specialistai, nes bėgimas minkšta miško danga padeda išvengti traumų, o grynas oras palengvina kvėpavimą.

„Miško trasos“ sumanytojai džiaugiasi netradicine renginio koncepcija, propaguojančia ne tik sveiką, bet ir ekologišką gyvenimo būdą. „Net ir bėgimo medaliai bus ekologiški – jiems pagaminti sunaudojome 50 kilogramų medienos ir net 1500 metrų lininės virvės“, – pasakojo G. Šumskas.

Bėgimo dalyvius prieš startą įkvėps gyva muzika, o renginį ves sporto komentatorius Vytaras Radzevičius ir sporto laidų vedėja Vlada Musvydaitė. „Miško trasos“ bėgimas – vienas iš mano mėgstamiausių, išsiskiriantis savo unikalumu ir žadantis puikias emocijas visam savaitgaliui“, – teigė V. Musvydaitė.

Penktadienį vyksiančiame bėgime „Miško trasos“ dalyviai išbandyti jėgas galės 5,10 arba 20 kilometrų distancijose, o mažųjų bėgimo dalyvių lauks specialiai įrengta trasa „Miško lobis“.

Pirmą kartą Lietuvoje sukurtas specialus oro žemėlapis, kuriame visi gali pamatyti bėgimo trasą ir atvykimo schemą.




















 

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.