Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/17240/dizaineriai-sutaria-si-sezona-mada-patogi/

Data: 2015-04-23, 10:00

Dizaineriai sutaria: šį sezoną mada patogi!

Neseniai savo kolekcijas „Mados infekcijoje“ pristačiusios dizainerės Lilija Larionova, Ugnė Martinaitytė ir Lina Gudanavičiūtė vienu balsu sutaria, kad pagrindinės naujojo sezono mados tendencijos – laisvė, patogumas ir minimalizmas.

Gera naujiena nuolat bėgantiems

Šylant orams kyla pagunda iš spintos traukti drabužius pavasariui – lengvam, valiūkiškam ir žaismingam. Tokios ir naujojo sezono mados gairės – pulsuojantis lengvumas, sportiškas patogumas ir estetiškas minimalizmas. Visas dėmesys sutelkiamas į formą ir siluetą, atskleidžiamas pasirinkto rūbo ar avalynės išskirtinumas.

Visa tai atsispindi ir žymių Lietuvos dizainerių kūryboje. „OHMY“ kolekcijos kūrėja, dizainerė Ugnė Martinaitytė, išskiria estetikos, minimalizmo ir formos aprangoje ir avalynėje svarbą, Lina Gudanavičiūtė savo kūryboje akcentuoja aktyvų gyvenimo būdą. „Pagrindinės šio pavasario tendencijos: patogumas, sportinio stiliaus detalės ir balta spalva“, – teigia L. Gudanavičiūtė.

Šviesios spalvos užkariauja ir avalynės madą – pasak „Deichmann“ ekspertų, madingiausios damos į pavasarį žengia avėdamos baltos spalvos ir jos atspalvių: šampano, švelnių rožinių, mėtų, abrikosų ir šviesiai rusvų atspalvių avalynę (žema pakulne!). Tačiau mada draugiška ir mėgstantiems ryškias spalvas – balta spalva gali karaliauti atstovaudama baltam padui.


Lina Gudanavičiūtė, Igno Jurkyno nuotr.

Mada – išlaisvinanti ir neįpareigojanti

Prekinio ženklo „White horses“ kūrėjos Lilijos Larionovos naujosios kolekcijos akcentai - šiuolaikiškumas ir sportiškumas. Kolekcija įdomi tuo, kad drabužių linija yra skirta vyrams, tačiau, pasak pačios dizainerės, puikiai tinka ir moterims.

L. Larionova pastebi, kad jos klientės vis dažniau įsigyja vyriško tipo džemperių, marškinėlių, netgi paltų. „Tai nestebina – minimalizmas ir sportinio bei klasikinio stilių derinimas tampa svarbiausiomis šio sezono mados tendencijomis. Ši kolekcija įkvėpta vaikystės prisiminimų, tad ant modelių „nutūpė“ grafiniai gyvūnų vaizdiniai (piešti Roko Klimavičiaus), naudojamos storos, šiurkščios medžiagos ir faktūros, tamsi indigo spalva, dažnas rūbų sluoksniavimas“, – pasakoja dizainerė.

Sportinio, klasikinio ir gatvės stiliaus elementai persipina ir U. Martinaitytės kolekcijoje. Ją sukurti dizainerę įkvėpė herojiškumo sąvoka šiandienėje gatvės kultūroje: „Gatvės herojus – dominuojančių subkultūrų atspindys, kuriame persipina kultūriniai, socialiniai skirtumai. Kolekcija skirta ypatingam žmogui, žvelgiančiam į save ir pasaulį sarkastiškai ir linksmai.


Lilija Larionova, Igno Jurkyno nuotr.

Iki, aukštakulniai!

Dizainerių kolekcijose dominuojantis patogumas atsispindi ir avalynės madoje: pakulnė vis žemėja, gamybai naudojamos lengvos medžiagos – drobė, plonytė oda ar džinsas. L. Larionova, kalbėdama apie šio pavasario ir vasaros avalynės tendencijas pažymi: „Labai populiarūs išlieka įvairių formų ir spalvų sportbačiai – tai lyg vizitinė kortelė. Ir avėti juos galima prie visko – ir prie kostiumo, ir netgi prie vakarinės suknelės.“.

Remiantis „Deichmann“ stilistų parengta sezono apžvalga, aukštakulnius šį sezoną galite pamiršti ir išsitraukti tik ypatingomis progomis. Juos keiskite lengvais ir patogiais, švelnių tonų sportinio stiliaus bateliais – taip sukursite ypatingai moterišką sportinį stilių. O ir su pavasariu pasveikinti spėsite visus – juk su sportinio stiliaus bateliais eisite gerokai greičiau!


Ugnė Martinaitytė, Igno Jurkyno nuotr.

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.