Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/17059/penktadienio-dj-pakeliui-i-jamaika-su-dj-swix/

Data: 2015-01-23, 09:30

Penktadienio DJ: Pakeliui į Jamaiką su DJ Swix

Nuotraukos autorius: matulaitis.lt

Penktadienį įgarsina repo scenos atstovas DJ Swix. Kolektyvo „Tie Geresni“ narys šiuos metus pradėjo ypač skambiu akcentu. Sausio viduryje vykusiuose Lietuvos hip-hopo apdovanojimuose nuskynė ne vieną trofėjų ir buvo pripažintas geriausiu šalyje hip-hopo didžėjumi. Šiąnakt DJ Swix su mentoriumi DJ Mamania ir kauniečiu E-Roott pristato jamaikietišką „RAPetizer“ serijos epizodą „Studio 9“ šokių salione, todėl apačioje – trumpas programos anonsas.

Promoe – Fit You Haffe Fit

Kaip kitaip be švedų Looptroop Rockers? Vis dar mano favoritas. Nors ir pačiam kartais tenka šiek tiek išlipti iš hip-hopo rėmų, bet netgi patys švedų repo atstovai neslepia simpatijų regio muzikai ir pateikia savitų interpretacijų. Tai puikiai atspindi vieno grupės narių Promoe kūrinys. Ne vienas rytas pradėtas šia melodija ir motyvaciniu tekstu.

DJ Asparagus – A Tribe Called Milli

Jau prieš kelis metus kur ne kur buvo galima išgirsti šį kūrinį, vis dėl to man jis išlieka puikiausiu sarkastišku bei juokingu repo maišymo su regio muzika pavyzdžiu. Kadais išgirstas britų didžėjaus DJ Vadim selekcijoje, iki šiol nuo pirmų akordų kelia šypsnį. Neabejotinas penktadienio vakarėlio desertas!

Wayne Smith - Under Mi Sleng Teng (DJ Muggs Old School Remix)

1985 metų superhitas, kuris muzikos istorikų vadinamas skaitmeninės regio eros kertiniu kūriniu. Tiesa, Kingstono vokalas šįkart maišytas su legendinės Los Andželo hip-hopo grupuotės Cypress Hill repo garsais. Ne veltui perdirbinys atliktas pačios grupės diskžokėjo Muggs. Lėta ritmika, bet verčianti judinti klubus. Skaniai vakarėlio pradžiai.

Freestylers feat. Tenor Fly – B-Boy Stance

Tikra bomba! Savo pirmais bandymais šokti breiką, dažniausiai primityvius judesius mokinausi šiuo ritmu. Tai buvo gal kokie 1998 metai! Ilgą laiką šis kūrinys buvo primirštas, kol kažkada neatkasiau pas tėvus rastų įrašų kasetėse. Visos dabartinės programėlės greit padėjo iššifruoti kas per reikalai čia slypi. Britų elektronikai Freestylers ir Lietuvoje jau viešėjęs sodriabalsis Tenor Fly. Iki begalybės!

Terminator X feat. Prince Collin – Mashitup

Man tai ragamuffin muzikinio stiliaus pavyzdinis kūrinys. Žinant faktą, jog sukomponuotas tikrai kertinės hip-hopo grupės “Public Enemy” diskžokėjo, tik priduoda malonų poskonį.
Neįsivaizduoju nei vieno rimto vakarėlio be šio 1994 metų kūrinio. Nors tu ką!

 


Sausio 23 d. (penktadienis)

RAPETIZER: KINGSTON

DJ Swix (Tie Geresni), DJ Mamania (G & G Sindikatas), E-Roott (Groove Tribe)

Sausio 24 d. (šeštadienis)

CORPUS

Loranas Vaitkus (Hooked On), Intakz (4x4 set), Illestpeace, Onis


Daugiau „Penktadienio DJ“ grojaraščių ieškokite čia.

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.