Receptai

Veganiška mityba ne tik madinga

Veganiška mityba ne tik madinga, bet ir naudinga

Ar žinote, kad lapkričio 1-oji – tai ne tik Visų šventųjų, o kartu ir pasaulinė veganų diena? Jau 22 metus minima sveikos gyvensenos ir gyvūninės kilmės maisto produktų atsisakymo diena, kasmet švenčiama visame pasaulyje, pritraukia milijonus žmonių. O visi tie, kurie kasdien mėgsta suvalgyti po kepsnį, kviečiami bent šią dieną metuose susilaikyti ir išmėgintų kitokį gyvenimo būdą.

Įdomu

Kinas

Menas

Kazanovos meilės prisipažinimai Šv. Kotrynos bažnyčioje

Kazanovos meilės prisipažinimai Šv. Kotrynos bažnyčioje

Paskutinis žiemos ir meilės mėnuo vasaris – puiki proga stebinti mylimus žmones, apdovanoti nuoširdžiais jausmų prisipažinimais ir džiugiai plazdančiomis širdimis sulaukti pavasario.
Vasario 24 d. 19 val. visi įsimylėję arba ieškantys savo antrosios pusės kviečiami į išskirtinį kino seansą: filmą – koncertą „Kazanova”. 1927 metais sukurta juosta pasakoja apie legenda tapusį vyrą, pagarsėjusį gausiais meilės nuotykiais, sugebėjimu sugundyti net vienuoles, tačiau po pašėlusiu elgesiu slėpusį sudaužytą širdį ir tikrų jausmų troškimą. Siužetas neprarado aktualumo ir šiandien – kone kiekvienam teko patirti meilės kančias. Galbūt šio seanso metu Jūs įminsite visus taip dominančią paslaptį – kaip be didelių pastangų pavergti savo dūsavimų objektą. Juk pats legendinis Kazanova dalins nebylius meilės prisipažinimus po Šv. Kotrynos skliautais.
Šį vieną vaizdingiausių prancūzų nebyliojo kino kūrinių gyvai įgarsins puikūs muzikantai – improvizatoriai: Petras Vyšniauskas, Arkadijus Gotesmanas bei Vytautas Mikeliūnas. Atlikėjai žinomi ne tik Lietuvos muzikos mylėtojams, bet ir kitų šalių klausytojams. Daugybę muzikinių ir valstybinių apdovanojimų pelnęs Petras Vyšniauskas saksofono melodijomis seniai reprezentuoja Lietuvos džiazą pasaulyje. Šio atlikėjo instrumentas prabyla įvairiais garsais: jis gali rėkti, čiulbėti, dainuoti, verkti, kalbėti. Perkusininkas Arkadijus Gotesmanas – avangardinio džiazo atstovas, nuolat sutinkamas ne tik koncertų salėse, bet ir teatro scenoje, kaip įvairių projektų autorius ir atlikėjas. Smuikininkas Vytautas Mikeliūnas ilgą laiką grojęs Šv. Kristoforo kameriniame orkestre ir balansavęs tarp klasikos ir džiazo, pastaruoju metu pasišventė tik improvizacijos žanrui. Muzikantas iniciavo ne vieną džiazo projektą, muzikuoja su įvairiais šalies atlikėjais, kuria džiazines aranžuotes savo vadovaujamam Beduin String Quartet. 
Vasario 24 dieną, Šv. Kotrynos bažnyčia virsta išskirtine kino sale, kurioje skambant muzikos garsams, su kiekvienu atėjusiu pats Džiakomas Kazanova dalinsis meilės, gundymo ir vilionių paslaptimis.

Mada

Sveikata ir grožis

Žmonės

Kaip susikurti romantišką vakarą be jokios progos

Kaip susikurti romantišką vakarą be jokios progos

Norite ypač romatiško vakaro dviems, bet nežinote ką padaryti tokio unikalaus ir nepakartojamo, kad mylimasis liktų nuoširdžiai susižavėjęs? Jaudinatės, kad tikrai tobulo vakaro neištvers jūsų kišenė ir nuolat žadate palaukti tam tinkamos progos? O gal baiminatės, kad kažkas nepavyks ir jausitės kvailai? Amžini pažadai, atsikalbinėjimai, nukėlimai… Pateikiame jums keletą naudingų patarimų kaip susikurti ypatigai romantišką vakarą be jokios progos.