Receptai

Manų kruopos – iš naujo atrastas ingredientas (+receptai)

Manų kruopos – iš naujo atrastas ingredientas (+receptai)

Vieno didžiausių Lietuvos prekybos centrų atlikta apklausa parodė, kad 49 proc. tautiečių į savo mitybą įtraukia grūdinius produktus ir pusryčiams dažnai renkasi košes (27,3 proc.). Dietologai taip pat rekomenduoja košes valgyti ryte, nes jose esantys lėtai įsisavinami angliavandeniai ilgai palaiko reikiamą gliukozės kiekį kraujyje ir išsaugo darbingumą. Viena iš populiariausių rytinių košių – manų košė. Išnagrinėjus užsienio literatūrą, apie manų kruopas galima sužinoti daug naujų netikėtų faktų. Turbūt retas iš mūsų žino, iš kur atsirado manų kruopos, kas pirmieji pradėjo jas naudoti? Taip pat, kad manų kruopose gausu vitaminų, mineralų ir jos turi gydomųjų savybių.

Įdomu

Kinas

Menas

Teatro festivalyje kūrybinius gebėjimus atskleis negalią turintys artistai

Teatro festivalyje kūrybinius gebėjimus atskleis negalią turintys artistai

Gegužės 30–31 d. Vilniuje, Menų spaustuvėje, vyks IV teatrų festivalis – konkursas „Begaso“ prizui laimėti. Šiemet renginys skiriamas Teatro metams. Festivalyje dalyvaus 12 teatro kolektyvų, kuriuose vaidins negalią turintys vaikai ir suaugę. Iš viso tikimasi sulaukti apie 150 dalyvių. Įėjimas į renginius laisvas.

Mada

Sveikata ir grožis

Žmonės

Kaip susikurti romantišką vakarą be jokios progos

Kaip susikurti romantišką vakarą be jokios progos

Norite ypač romatiško vakaro dviems, bet nežinote ką padaryti tokio unikalaus ir nepakartojamo, kad mylimasis liktų nuoširdžiai susižavėjęs? Jaudinatės, kad tikrai tobulo vakaro neištvers jūsų kišenė ir nuolat žadate palaukti tam tinkamos progos? O gal baiminatės, kad kažkas nepavyks ir jausitės kvailai? Amžini pažadai, atsikalbinėjimai, nukėlimai… Pateikiame jums keletą naudingų patarimų kaip susikurti ypatigai romantišką vakarą be jokios progos.