Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/16461/muzikiniai-pusryciai-anties-vaizdo-klipas-kuriame-ir-krisnaitai-ir-diawara-ir-tu/

Data: 2014-08-21, 06:00

Muzikiniai pusryčiai. „Anties“ vaizdo klipas, kuriame ir krišnaitai, ir Diawara, ir tu

Grupė „Antis“ sukūrė vaizdo klipą naujausiai ir, ko gero, vienai gražiausių savo dainų „Debesys“. Kai rugpjūčio pradžioje savo „Facebook“ paskyroje grupė pakvietė gerbėjus į filmavimąsi Vilniaus menų fabriko „Loftas“ kieme, nedaug kas iš susirinkusiųjų įsivaizdavo, ko tikėtis. Tačiau kartu su režisieriumi Saulium Baradinsku ir menininku Jurgiu Tarabilda į vieną visumą buvo sujungti trys menai – vaizdo klipo kūrimas, performansas ir gatvės menas.

Vieną dieną dainos „Debesys“ žodžiai dažais buvo rašomi ant žydrai nudažytos sienos, kuri vėliau buvo gausiai papuošta debesimis. Jau kitą dieną ant šių debesų susirinkusieji surašė savo palinkėjimus ir mintis, todėl naujausiame „Anties“ vaizdo klipe galima išvysti daug giedrų ir geranoriškų veidų, taip pat perskaityti šiltų ir pozityvių minčių ir palinkėjimų.

„Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad filmavimo dieną sulaukėme tiek pozityvaus grįžtamojo ryšio iš besifilmuojančių žmonių. Labai tikiuosi, kad dalelę tos geros energijos padovanosime žiūrovui“, – sakė vaizdo klipo režisierius S.Baradinskas.

Pasak jo, vos pradėjus svarstyti idėją šiam vaizdo klipui buvo aišku, kad jame bus akcentuojami dainos žodžiai. „Norėjome padaryti taip, kad kiekvienas žmogus galėtų palikti dalelę savęs. Pagrindinė klipo žinutė, kad iš tikrųjų visi žmonės yra tokie patys, vientelis dalykas, kuris mus skiria, yra būtent mintys“, – sakė režisierius.

„Vaizdo klipui didelę vertę suteikė menininkas Jurgis Tarabilda, kuriam prisidedant ir buvo išvystytas galutinis vaizdo klipo sprendimas. Tai gavosi tarsi trijų meno šakų sintezė – gatvės meno, performanso bei režisūros, kurioje dalele savęs galėjo palikti kiekvienas“, – sakė S.Baradinskas.

„Debesys“ yra paskutinis radijo singlas iš pripažinimą pelniusio „Anties“ albumo „Baisiai džiugu!“.

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.