Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/16314/arteja-geriausias-vasaros-sekmadienis-mieste-foto/

Data: 2014-07-25, 09:00

Artėja geriausias vasaros sekmadienis mieste (foto)

Laikas.lt
Augusto Didžgalvio ir Bang Bang Photography nuotr.

Liepos 27 d., sekmadienį, Vilniaus Vasario 16-osios (Lukiškių) aikštėje vyks mėgėjų badmintono turnyras „Vilniaus plunksna“, kuriame žais beveik 200 žmonių. Trečią kartą įvyksiantis renginys yra vienos dienos festivalis miesto centre, vienijantis sportą, malonų laiko praleidimą su bičiuliais ant pievelės ir lengvą muziką. 

„Jau po pirmo karto „Vilniaus plunksna“ nuskambėjo kaip geriausias vasaros sekmadienis mieste. Po antro karto šį titulą įtvirtinome visiems laikams, – sakė vienas renginio organizatorių Žilvinas Stumbras. – Tai verčia mus nesustoti ir toliau augti. Šiemet turnyre dvylikoje aikštelių kausis 48 komandos, o sirgaliams ir smalsuoliams siūlysime visą pramogų gamą – katapultos atrakcioną, stalo futbolą, petankę ir kitas“.

Turnyre – Vilniaus kūrybinis elitas

Grupių „Skamp“, „Keymono“, „Happyendless“, atlikėjos Giedrės Kilčiauskienės, festivalių „Mados infekcija“, „Satta“, „Tamsta“, Barzdų klubo, Menų spaustuvės komandos stos į kovą su reklamos, ryšių su visuomene, žiniasklaidos priemonių ir kitų organizacijų ar susibūrimų atstovais. Turnyre taip pat dalyvaus dvi entuziastų komandos, laimėjusios organizatorių surengtą išradingiausio prisistatymo konkursą.

„Pažiūrėję į turnyro dalyvių sąrašą, kurį sudaro beveik 200 žmonių, juokaujame, kad pirmadienį Vilniaus kūrybiniai pajėgumai bus per pusę menkesni, nes po turnyro dalyviai bus maloniai pavargę, o nuėję iki finalų – ir sunkiai galės pakrutinti rankas bei kojas“, – šypsojosi Žilvinas.

Turnyrui, kuris prasidės 13 val., jau tradiciškai diriguos televizijos veidas Žygimantas Stakėnas. Šiame turnyre Žygimantas turi net keletą pareigų: jis mielai aiškina badmintono taisykles dalyviams, ragina juos kovai kiek per daug atsukęs megafono garsą, sprendžia ginčus, kurioje linijos pusėje nukrito plunksninė, prižiūri grafiko laikymąsi ir atrodo gražiai visiems užsukusiems į aikštę.

Turnyro dalyviai iš pradžių kausis grupėse, vėliau – atrankinėse rungtynėse, o po jų pateks į finalines kovas. Nugalėtojai išaiškės ir bus apdovanoti apie 18.30 val.

Pramogų gausa sirgaliams ir žiūrovams

Šiemet „Vilniaus plunksnos“ sirgaliams, žiūrovams, visiems Vilniaus gyventojams ir miesto svečiams bus siūloma daugiau pramogų.

Pažaisti badmintoną nuo sekmadienio vidurdienio „Small Planet Airlines“ vardo aikštelėse galės visi to pageidaujantys – jiems bus skirtos raketės, plunksninės ir specialūs prizai. Aikštėje taip pat bus galima pažaisti petankę, jėgas stalo futbolo varžybose kvies išbandyti klubo „Foosin“ atstovai. Apsilankiusiųjų taip pat lauks ekstremalios pramogos – čia bus pastatyta katapulta, iššaunanti žmogų į maždaug 20 metrų aukštį.

Nuo turnyro pradžios Lukiškių aikštėje skambės diskžokėjaus Swixo parinktos vasariškos melodijos. Gyvos muzikos programoje, kuri prasidės 17 val., pasirodys Jurgis Didžiulis, psichodeliniu judėjimu save įvardinantis devynių muzikantų kolektyvas „Pilnatys“ ir trijulė „Parranda Polar“, skleidžianti Karibų pakrantėje gimusio cumbia stiliaus energetiką.

Atsižvelgdami į oro prognozę, organizatoriai pasirūpino didelėmis šalto vandens atsargomis, o išalkusius pradžiugins „Drama Burger“ suvožtiniai.

Vilniaus plunksnos“ badmintono turnyro programa:

12:00 – Dalyvių registracija. Po registracijos – komandinė nuotrauka.
13:00 – Renginio vedantysis ir teisėjai paaiškina taisykles.
13:05 – Prasideda turnyro atrankinės rungtynės grupėse.
16:50 – Baigiasi atrankinės rungtynės, nustatomi patekę į finalus.
17:00 – Prasideda ketvirtfinaliai.
18:30 – Apdovanojimų ceremonija ant scenos.

Muzikinė „Vilniaus plunksnos“ dalis:

13:00-17:00 – DJ Swix
17:00-20:00 – Gyvai: Jurgis Didžiulis, „Pilnatys“ ir „Parranda Polar“.

Šių metų turnyro himno vaizdo klipas:

Galerijoje - nuotraukos iš praėjusių metų „Vilniaus plunksnos“. 

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.