Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/16285/poros-miegamasis--kaip-atrasti-aukso-viduri-tarp-moteriskumo-ir-vyriskumo/

Data: 2019-03-01, 12:45

Poros miegamasis – kaip atrasti aukso vidurį tarp moteriškumo ir vyriškumo?

Laikas.lt

Senas posakis byloja: „Kaip pasiklosi, taip ir išmiegosi“. Kalbant apie poros butą, bendras gyvenimas gali priklausyti ne tik nuo tarpusavio santykių, bet ir nuo to, kokius jausmus kelia aplinka, kurioje vyksta gyvenimas bei atsiranda nauji prisiminimai.

Apie tai kaip susikurti jaukią erdvę, kurioje komfortabiliai jaustųsi tiek vyras, tiek moteris, pasakoja internetinės namų tekstilės parduotuvės „Fėjos namai“ vadovė Svajūnė Sabaliauskaitė.

„Atrodo įprasta, kad poros būstu, jo įvaizdžio kūrimu rūpinasi moteris. Taip namuose dažniausiai atsiranda daug moteriai įprastų atributų: pastelinės spalvos, gėlių motyvai, kiti mergaitiški akcentai, kurių fone vyriškis atrodo nustelbtas lyg nebūtų pilnavertis šios aplinkos kūrėjas. Kaip ir santykiuose, taip ir namų dekoravime patartina išlaikyti pusiausvyrą, pasiekti bendrą sutarimą, kad nei vienam netektų gyventi robotų policininkų ir „Žvaigždžių karų“ herojų apsuptyje ar maudytis rožinių rėmelių, vazų ar gėlių jūroje“, - pataria Svajūnė Sabaliauskaitė.

Miegamasis – svarbiausias kambarys poros būste. Tai vieta, kurioje po ilgos dienos susitinkame su gyvenimo partneriu, galime atsipalaiduoti. Svarbu, kad kambarys būtų jaukus, komfortabilus, dvelktų ramybe.
Dažnai šiuolaikiniai vyrai yra linkę numoti ranka į miegamojo išvaizdą, tyliai ir stropiai atlikę vyriškus darbus ir įkalę visas vinis jie palieka šiuo kambariu rūpintis moterį.

„Kuriant poros miegamojo aplinką vertėtų apsvarstyti: galbūt yra kažkas tokio, kas patinka abiem? Miegamajam galima suteikti ne tik įvairių spalvų, bet ir temų, sujungiančių abi puses. Galbūt pirmasis pasimatymas buvo įdomioje vietoje, galbūt verta iliustruoti bendrą istoriją, kurią primintų kažkoks ypatingas kvapas ar spalvos?“, - postringauja S. Sabaliauskaitė.

Modernus - jaunatviškas stilius

Paskutiniu metu pastebima tendencija – jaunatviškas kambario stilius, kuris yra modernus tuo, kad atspindi svarbiausią kuriamo kambario funkciją – patogumą. Svarbiausia čia – šviesios spalvos: dažniausiai pasirenkama balta sienų spalva, prie kurios derinami neįprasto dizaino baldai, ar kambario puošybos elementai – tai gali būti plakatai su senų pamėgtų filmų iliustracijomis, neįprastos vazos ar drabužių spintos, kurios tiesiogiai atlieka ne kambario puošybos funkciją, bet tarnauja kaip patogumo suteikiantis kambario atributas.

Renkantis tokią miegamojo stilistiką, nesunku į kambario puošybą įtraukti elementų, tiesiogiai susijusių su įsimintinais gyvenimo momentais: sienas galima puošti popart stiliaus paveikslais, kuriuose pavaizduoti ne žinomi asmenys, o bendros poros istorijos akimirkos. 

Norint sukurti jaukumu dvelkiančią aplinką, derėtų rinktis žemės spalvas, kurios lengvai susijungia tarpusavyje, kelia šilumos ir patogumo pojūtį. Lengvos ir šviesios žemės spalvos nedirgins akių, o, laikui bėgant, kambario interjerą bus galima nesunkiai pakeisti, įnešant kelias naujas – galbūt modernesnes – detales. Jaukumui sukurti tinka įvairių namų kvepalų ar kvepiančių žvakių naudojimas, šiltų pledų ir minkštos vilnonės patalynės derinys.

Modernus – minimalistinis stilius

Jeigu porą žavi prabanga alsuojanti aplinka, verta rinktis tamsesnių atspalvių sienas bei dekoro detales – tamsius paveikslų rėmus, šviestuvų gaubtus ar įdomios formos gėlių vazas. Juoda spalva, sumaišyta su purpurine ar auksinių atspalvių turinčiomis spalvomis, suteikia stiprų prabangos pojūtį ir leidžia pasijausti esant ne eiliniame bute ar name, o prabangiuose apartamentuose, į kuriuos visada malonu sugrįžti. Tokiu būdu išlaikoma pusiausvyra tarp spalvų, kurios, nors ir stereotipiškai, tačiau jau nuo seno yra skiriamos arba moterims, arba vyrams.

Klasikinis stilius

Galbūt pamirštas, tačiau visada madingas ir geras pasirinkimas – klasikinis miegamojo stilius. Akyse iš karto iškyla senoviniai baldai, aukštos lubos ir didelė lova su aukštu galvūgaliu padabinta įvairiais puošybos elementais. Tokiame kambaryje puikiai dera minkšta sofa, ar krėslas.

„Namų židinys niekada neužges sugebant teisingai juo pasirūpinti, o tai, žinoma, priklauso nuo daugelio dalykų. Vienas iš jų – emocijos, kurias sukelia namai, į kuriuos kasdien grįžtama. Kurti visiems malonią aplinką smagu ne vien dėl tikslo, bet ir dėl žmonių, kuriems yra dovanojamos jaukios ir gražios dienos nuosavose namuose“, - pasakojimą užbaigia Svajūnė Sabaliauskaitė.

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.