Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/16274/penktadienio-dj-endie-minimallt-apie-paskutinius-kurinius-issklaidytus-stereotipus-ir-jura/

Data: 2014-07-18, 10:23

Penktadienio DJ: Endie („Minimal.lt“) apie paskutinius kūrinius, išsklaidytus stereotipus ir jūrą

Šią savaitę festivalio „Satta“ atstovai pažėrė tikrai nemažą kiekį muzikos ir atlikėjų, kurie rugpjūčio 14–17 dienomis pasirodys Papėje, Latvijoje. Vieną iš naktų festivalio barą kuruos festivalininkams ir klubinėtojams puikiai pažįstama šeimyna „Minimal.lt“, vienijanti nemažai skirtingų asmenybių, muzikoje bei renginiuose atrandančių daug sąlyčio taškų.

Vienas iš „Sattoje“ grosiančių „Minimal.lt“ narių – jaunosios techno kartos atstovas Endie, pasižymintis ne tik nuolat tobulėjančia technika, bet ir subtilia selekcija bei itin giliomis įžvalgomis. Penki kūriniai ir penkios įdomios juos lydinčios istorijos .

Answer Code Request – Axif

Visada labai sunku išrinkti tą paskutinį kūrinį, kuriuo baigiami mano setai, nes tai virsta tarsi savotišku selekcijos apibendrinimu, kuris neretai lemia, kiek setas išliks žmonių atmintyje. Ne išimtis ir šių metų „Sūpynės“, kuriose grojome kartu su Kameu ir gavome uždaryti scenos „More“ penktadienį. Dvejojau iki paskutinių minučių ir manau, kad gal labai neapsirikau, nes savo atmosfera šis Answer Code Request kūrinys iš debiutinio albumo „Code“, yra labai pakilus, bet tuo pačiu leidžia suprasti, kad atėjo mažiausiai laukta pabaiga.

Reiner Veil – Three Day Jag

Lygiai prieš 6 metus pirmąkart susipažinau su britų leidybinės kompanijos „Modern Love“ produkcija. Ji mane iškart sudomino unikaliu, novatorišku ir labai šviežiu tai dienai skambesiu, kurį sunkiai galima apibrėžti vien tik sąvoka dub techno. Kartu su Demdike Stare projekto atsiradimu ši įrašų kompanija pasuko į dar didesnes eksperimentų lankas, kurios apėmė ne tik techno, bet ir UK hardcore, drone bei bass muziką. Debiutinis grupės Reiner Veil albumas seka tomis pačiomis pėdomis bei savyje maišo daug prislopinto ambiento, organiškų bosų, bei kartais išlendančių „nupičintų breiksų“.

HTRK – Chinatown Style

Kadaise muzikiniai ieškojimai buvo nuvedę ir iki tokių grupių, kaip „Bauhaus“, „The Names“ ar „Section 25“, todėl prieš porą metų leidybinės kompanijos „Ghostly International“ kataloge pasipainiojęs grupių HTRK ir „Tropic of Cancer“ rinkinys „Part Time Punks Radio Sessions“ maloniai nustebino ir išsklaidė nemalonią priešpriešą, su kuria neretai susidurdavau ir tebesusiduriu. Kalbu apie elektroninės ir gyvos, organinės muzikos supriešinimą, kuris tam tikruose kontekstuose man visada būdavo labai nemalonus. Gyvų gitarų ir sintetinių ritmų kupiną grupės HTRK albumą „Work (Work, Work)“ nudrožiau iki skylių, tas pats atsitiko ir su naujuoju – „Psychic 9-5 Club“. Testavau ir su draugu, kuriam elektroninė muzika nepatinka – „suėjo“.

Antigone - And When The Sky Was Opened

Labai džiaugiuosi, kad iš miego bunda Paryžiaus scena. Beje, ne tik bunda, bet ir renginių klausimus sprendžia inovatyviai. Muzikinė produkcija su šiais reiškiniais, panašu, irgi grįžta į savo vėžias, todėl labai smagu, kad veik nežinomo prancūzų atlikėjo, kurio plokštelę prieš metus dar pirkau kaip „secret id“, kūrinius jau galima rasti tokių didžėjų kaip Rødhåd ar Marcel Fengler grojaraščiuose. Pastarojo pagroti dar nespėjau, bet labai tikiuosi, kad greitu metu pavyks.

Thomas Hessler – Perception

Prieš gerą savaitę su kolega Split Pulse išsiaiškinome, kad esame užslėpti trance fanai, tiksliau, paaiškėjo, kad abu savo metu klausėme, vadinamojo neo trance stiliaus, kurį geriausiai apibūdintų 2007 metų Guy Gerber kūryba. Šiuo metu stiliaus reinkarnacijas jau galima pastebėti ir techno muzikoje, kas asmeniškai man labai patinka, bet labai tikiuosi kad nepavirs į labai įkyrų ir nemalonų „trendą“. Kūrinį „Perception“ labai tikiuosi pagroti „Sattoj“, nes, na, jūūūra...

Visi „Satta“ festivalio atlikėjai, bilietai ir atsakymai į įvairius klausimus: www.sattafestival.com
ir www.facebook.com/sattafestival


Daugiau „Penktadienio DJ“ grojaraščių ieškokite čia.

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.