Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/16074/ateitininku-federacija-kviecia-ijungti-save-gyvenimui-foto/

Data: 2014-06-18, 11:54

Ateitininkų federacija kviečia įjungti save gyvenimui (foto)

Laikas.lt
Emilija Plečkaitytė

„Ateitininkai – pati seniausia, jau į antrą šimtmetį įkopusi katalikiška jaunimo organizacija Lietuvoje. Ji siekia auginti pilietišką, visuomenišką, inteligentišką, dorą, tvirtos valios jauną žmogų. Tokį, kuris tarnautų šeimai, savo tėvynei, būtų aktyvus religinėje, kultūrinėje, intelektualinėje ir pilietinėje veikloje“, – pasakoja viena iš Ateitininkų federacijos narių Gintarė Demenytė.

Ši mūsų šalyje veikianti organizacija rengia jaunimui stovyklas, keliones, intelektualinės ir kūrybinės veiklos kupinus susibūrimus, paskaitas.

Paklausta, kokias problemas įžvelgia jaunimo tarpe, minėta pašnekovė sako, kad „šiais laikais jaunas žmogus neranda vietos, kurioje galėtų save iš esmės pažinti, visapusiškai ugdyti, tikslingai realizuoti savo gerąsias savybes. Dažnai jaunimas ne tik neranda tikslo, bet ir nebando jo ieškoti. Pati bendraamžių tarpe matau daug nusivylimo, netikėjimo, nenoro siekti idealo. Daug jaunimo teigia, kad užtenka būti vidutinybe. Kartais neramu matyti, jog jaunose širdyse tiek daug pesimizmo ir tiek mažai noro kurti gražesnį pasaulį“.

Jau ketvirtus metus Ateitininkų federacija organuoja akciją „Išjunk kompiuterį, įjunk save“. Birželio 13 d. jaunimas save „įjungti“ bandė Vilniaus Prancūzparkyje. „Tai reiškia negalvoti apie darbus, rūpesčius ar kiek žmonių pamėgo tavo nuotrauką, kiek dar reiktų surinkti taškų, jog gautum stebuklingą kardą kompiuteriniame žaidime. „Įjungti save“ – tai „įjungti“ gyvam, realiam pasauliui, kuris yra daug įdomesnis, spalvingesnis, originalesnis. Tai – bendrauti, žaisti, šokti, šypsotis, džiaugtis vasaros pradžia, Vilniumi, muzika, jaunyste ir vieniems kitais“, – kalba viena organizatorių.

„Išjunk kompiuterį, įjunk save“ akcija organizuojama kaip atsakas į vis didėjančią jaunų žmonių priklausomybę nuo kompiuterių. „Net patys ne visada suvokiame, kiek daug laiko praleidžiame bendraudami socialiniuose tinkluose, žaisdami kompiuterinius žaidimus. Vaikai vis anksčiau pradeda naudotis kompiuteriu. Jau dabar matomos to pasekmės: jaunimas tampa agresyvesnis, jiems sunku bendrauti su žmonėmis realioje aplinkoje, sudėlioti logišką ir rišlų sakinį, dažnai vienas kitą bandome pažinti tik iš nuotraukos ar informacijos „Facebooke“, tad, nors pažįstame daug žmonių, tas pažinimas yra paviršutiniškas. Dėl dažnai nenaudingai praleisto laiko prie kompiuterio, prarandame daug brangaus laiko, kurį galėtume skirti mokslams, šeimai, draugams, sportinei, kultūrinei veiklai, poilsiui“, – apie šiandienines problemas pasakoja Gintarė.

Ateitininkai ištisus metus organizuoja jaunimui įvairius renginius, kurių metu kiekvienas ,,įsijungia“ gyvenimui. „Vasarą studentai ir moksleiviai ateitininkai dalyvaus žygyje Dzūkijoje „Pasūdyk Lietuvą“. Sūdysime Lietuvą įvairiausiais būdais: padėsime žmonėms jų kasdieniuose darbuose, tvarkysime miestelių aplinkas, kviesime jų bendruomenes į šv. Mišias, rengsime koncertus, kartu su vietos žmonėmis gaminsime tradicinį maistą. Taip pat liepos 12–13 d. vyks jubiliejinis – 25-asis Ateitininkų federacijos suvažiavimas. Rugpjūčio 25–29 d. vyks Moksleivių ateitininkų vasaros akademija, į kurią kviečiame 8–12 klasių moksleivius. Mūsų renginiuose kiekvienas dalyvis ras džiugios ir turiningos veiklos, tad dalyvauti tikrai verta“, – vasaros planais dalijose Gintarė. 

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.