Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/15953/galapagu-valstybeje-repo-lekcijas-skaitys-mc-mesijus-pushaz-lilas-su-innomine-ir-tie-geresni/

Data: 2014-06-02, 12:32

„Galapagų“ valstybėje repo lekcijas skaitys MC Mesijus, Pushaz, Lilas su Innomine ir „Tie Geresni“

Laikas.lt

Rugpjūčio 1-2 dienos visų melomanų kalendoriuose turi būtipažymėtos ryškiai raudona spalva. Mat Zaraso sala dviems paroms pavirs „Galapagų“ valstybe, kurioje nekokybiška muzika netoleruojama. Ypatingai nudžiugti turėtų ir lietuviško repo gerbėjai – festivalyje šiais metais pasirodys M.A.M.A. statulėlės savininkas Žygimantas Kudirka, geriau žinomas MC Mesijaus pseudonimu.

Tikrų Mesijaus gerbėjų jau nebestebina, kad scenoje jis visiškai nepaiso repo tradicijų. Avantgardinio repo atlikėjas savo muziką „kergia“ su kitais giminiškais žanrais – džiazu, pankroku, beats ir bass muzika – ir slam poezija bei performansais. Todėl jo kūryba yra ne tik išskirtinė, bet ir primena savotiškas repo lekcijas.

Praėjusiais metais pristatęs savo kompaktinę plokštelę „Paskutinis repo albumas“ Mesijus su trenksmu grįžo į muzikai neabejingų širdis. Jis ne tik aplankė gausybę muzikos festivalių, bet ir pelnė M.A.M.A. muzikos apdovanojimų statulėlę už geriausią vaizdo klipą. Šį apdovanojimą jam atnešė repo hitu tapęs kūrinys „Nelieskit Mėlynojo Gaublio“ (2013 m.). Pastarasis įvertintas ne tik Lietuvoje, bet ir kino festivaliuose už jos ribų.

Prie repo desanto „Galapaguose“ prisidės ir kitas žinomas reperis, grupės „G&G Sindikatas“ narys Andrius Glušakovas-Pushaz. Tris solinius albumus - „PUSHaz“, „Reformatas“ ir „Knyga be pavadinimo“ – išleidęs reperis savo pasirodymuose atitrūksta nuo grupės, o jo kuriami tekstai primena filosofijos traktatus aktualiomis temomis.

Tiesa, Pushaz gali pasigirti ir gausiu vaizdo klipų bagažu. Jis sukūrė net penkis solinius klipus savo dainoms: „Su tamsa“, „Reformatorius“, „Ji mano“, „Jazz’as gydo“, „Netikri pranašai“. Paskutinysis sukurtas kartu su reperiu YGA. Tokia sudėtimi jie ir pasirodys festivalyje „Galapagai“.

Festivaliautojų ausis džiugins ir „Senosios [repo] mokyklos“ absolventai, reperiai „Tie Geresni“. Tai penki asmenys – 3 reperiai, didžėjus ir beatmaker'is – drebinantys sceną hip hopo ritmais. Per savo trumpą karjerą jie jau suspėjo koncertuoti daugybėje vakarėlių bei beveik visuose didžiausiuose šalies festivaliuose.

Šis penketukas yra puikia žinomas alternatyvios muzikos scenoje ir yra pelnęs net du T.Ė.T.Ė. 2012 apdovanojimus. 2013-aisias jie tapo metų grupe Lietuvos hip hopo muzikos apdovanojimuose bei tais pačiais metais buvo nominuoti M.A.M.A. muzikos apdovanojimuose metų hip hopo grupės kategorijoje.

Paskutinis, tačiau tikrai ne prasčiausias repo tandemas pasirodysiantys įvairespalvėje „Galapagų“ scenoje – Lilas ir Innomine. Veiklūs muzikantai per 3 bendros kūrybos metus spėjo išleisti 2 albumus, Lietuvoje surengti per 100 koncertų bei buvo numonuoti tiek M.A.M.A, tiek T.Ė.T.Ė apdovanojimuose.

„Galapagų“ scenoje šis tandemas nustebins savo gerbėjus ir pasirodys su gyva grupe.

Repui neabejingų ausis festivalyje užlies ir kultinės švedų hip hopo grupės „Supersci“ muzikos garsai. Rugpjūčio 1-2 dienomis festivalyje „Galapagai“ taip pat pasirodys pasaulinę šlovę pelnę rokenrolistai „The Baseballs“ (Vokietija), Margaret LIVE (Estija), „Curlykills“ (Estija), „Superskankers“ ir Okym Riim (Estija), „Digital Digital“ (Estija), „Bez Bileta“ (Baltarusija), „Krambambulya“ (Baltarusija), Leon Somov & Jazzu, Jurga, Markas Palubenka, „Keymono“, „Liūdni slibinai“, „Lemon Joy“, „Skamp“ ir kiti.

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.