Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/14960/kunas-tapes-saves-kankinimo-priemone-foto/

Data: 2014-01-22, 15:46

Kūnas, tapęs savęs kankinimo priemone (foto)

Laikas.lt
Parengta pgl. Dailymail.co.uk

„Turiu brangiausią kūną žemėje“, - sako šio straipsnio herojė. 46 metų transseksualė Amanda Lepore, būdama 19-os, pasidarė lyties keitimo operaciją, po kurios sekė krūtų didinimai, sėdmenų implantai, netgi šonkaulių laužymas vardan lieknos talijos. Pastaroji procedūra labai skausminga ir JAV nelegali, tad Amandai ji buvo atlikta Meksikoje. Jos metu nugaroje esantys šonkauliai sulaužomi ir tiesiog įstumiami į vidų, kad nereikėtų pjauti ir nebūtų randų.

Žinoma, dar reikėtų paminėti galybę botokso procedūrų, lūpų injekcijų, kaktos patempimą, plaukų linijos nuleidimą ir t. t. ir t. t.

Nuo pat vaikystės berniuku gimusi ir tik vėliau ponia tapusi A. Lepore prisipažįsta kentusi aplinkinių patyčias. Tad subrendusi nusprendė nušluostyti visiems jų kaltininkams nosis ir tapti žvaigžde. Ir ne bet kokia, o labai įžymia. Taip pasikeitusi lytį ši moteris pamažu užlipo ant scenos ir neapleidžia jos iki šiol. Žinoma, tai jai kainavo krūvą pinigų ir begalę skausmingų akimirkų.

Pačia skausmingiausia procedūra ji įvardija lyties keitimo operaciją. Tiksliau, gijimo po jos laikotarpį. „Man buvo duotas toks plėstuvas, kurį turėjau laikyti tik ką suformuotoje makštyje. Jausmas toks, tarsi į tarpkojį būtų įsmeigtas peilis“, - toliau atvirauja Amanda.

Amanda Lepore užaugo Naujajame Džersyje chemijos inžinieriaus ir namų šeimininkės šeimoje. Jos mama sirgo šizofrenija, tad daugiau laiko leisdavo psichiatrinėje ligoninėje nei namuose. Iš pradžių abu tėvai kraupiai reagavo į sūnaus norą būti mergaite: draudė lankyti baletą, auginti plaukus, tačiau galiausiai pasidavė ir priėmė savo vaiką toks, koks jis yra. Tėvas atsiėmė ją iš valstybinės mokyklos, kur iš jos visi tyčiojosi, nusamdė privačius mokytojus ir psichiatrą, kuris padėjo gauti reikalingų hormonus keičiančių vaistų.

Atvykusi gyventi į Niujorką Amanda Lepore pradėjo savo karjerą naktiniame versle, dienomis dirbdama manikiūro salone ir platindama kosmetiką. Vieną įprastą naktį bare ji susipažino su fotografu Davidu LaChapelle'u, vėliau atvėrusiu jai kelius į mados pasaulį. A. Lepore tapo ne tik „Vogue“, „Playboy“ ar kitų garsių žurnalų veidu, bet ir filmavosi tokių žvaigždžių kaip Eltonas Johnas klipuose, įrašinėjo savo dainas.

„Prieš lyties keitimo operaciją aš svajojau tik tapti gražia mergina, galinčia dirbti, pavyzdžiui, pardavėja prekybos centre. Apie tokią sėkmę aš net nesvajojau. Man ją atnešė moters kūnas“, - savo praeitį prisimena Amanda.

Pamela Anderson, Lady Gaga, Terry Richardsonas ir daugybė kitų visam pasauliui žinomų žmonių – jos nuolatiniai kompanijonai vakarėliuose. Dabar Amanda dirba prie naujo studijinio albumo ir toliau mėgaujasi savo šlove. Sakote, per didelė jos kaina? Amanda į tai visai nekreipia dėmesio. „Mylėti save ir savimi rūpintis yra didžiausias malonumas“, - sako ji.

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.