Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/14821/sekmadienio-receptas-gurmaniska-pica-su-figomis-ir-rukola/

Data: 2014-01-05, 09:00

Sekmadienio receptas - gurmaniška pica su figomis ir rukola

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme nenuobodžios picos su figų džemu, rukola ir kitomis gėrybėmis receptą.

Trukmė: 30 min.

Porcijos: 2.

Reikia:

Tešlai:

  • 1/2 a. š. sausų mielių,
  • 2 puodelių miltų,
  • 1/2 a. š. druskos,
  • 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus.

Picai:

  • šiek tiek alyvuogių aliejaus (patepti),
  • kelių šaukštų figų džemo arba mango chutney,
  • geros saujos plėšyto mocarelos sūrio,
  • 4-6 šviežių figų, pjaustytų riekelėmis,
  • druskos ir šviežiai maltų pipirų,
  • kelių riekelių itališko kumpio, prosciutto,
  • kelių saujų gražgarsčių lapų (smulkių arba stambių, nesvarbu),
  • vieno puodelio parmezano sūrio, stambių drožlių.

Recepto eiga:

Mieles sumaišykite su šiek tiek cukraus ir šiek tiek šilto vandens. Palikite kelioms minutėms, kad sureaguotų. Miltus sumaišykite su druska, supilkite mieles, pradėkie plakti mikseriu, supilkite aliejų. Išminkykie tešlą. Minkykite ilgai, kol tešla taps elastinga. Padėkite aliejumi suvilgytą indą valandai, į šiltą vietą, kad pakiltų.

Ant miltais iškloto paviršiaus iškočiokite tešlos lakštą, tokį, kad tilptų į kepimo skardą. Patepkite jį aliejumi ir figų džemu (arba mango padažu). Uždėkite plėšyto mocarelos sūrio. Sudėkite riekelėmis pjaustytas šviežias figas. Pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite karštoje orkaitėje apie 15 min.

Išimkite iš orkaitės, uždėkite kumpio, gausiai uždėkite gražgarsčių (nuplautų ir nusausintų), užbarstykite parmezano drožlėmis. Bon Appetit!

Pastabos


Jeigu nerasite šviežių figų, nenusiminkite. Galite užtepti daugiau džemo arba chutney, uždėti smulkintų džiovintų figų.


© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.