Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/14063/individualus-stilistes-patarimai-plauku-kirpimas-pagal-veido-forma-330/

Data: 2013-10-11, 15:30

Individualūs stilistės patarimai. Plaukų kirpimas pagal veido formą (330)

Laikas.lt

Pristatome plaukų stilistę ir įvaizdžio konsultantę - „Femina Bona“ mokymo centro kirpėjų specialybės dėstytoją Džiuljetą Petrulienę, kuri mūsų skaitytojams patars, koks plaukų kirpimas pagal veido formą Jiems geriau tinka.

Norėčiau paklausti, koks plaukų ilgis, kirpimas ir spalva man tiktų? Seniau plaukai buvo ilgi, itin stori, garbanoti, purūs ir pasišiaušę, bet nuo kasdienio tiesinimo nušiuro, sutrumpėjo, nes galiukai tapo išsišakoję ir pradėjo lūžinėti, patys plaukai nepaklusnūs ir labai išsausėję, visiškai nebeauga į ilgį. Tačiau nuo šaknų plaukas liko vis dar storas. Plaukai po trinkimo garbanojasi, bet ne nuo pat šaknų. Natūrali spalva lietuviška pilkoji, dažau tamsiai rudai. Dabar plaukai vidutinio ilgo, o į galus labai nuplonėję. Kaip jiems suteikti daugiau apimties galuose? Tikiuosi galėsite man padėti, ačiū.

Gintarė

Jūsų veido formai tiktų kirpimai, suteikiantys purumo pakaušio dalyje (iškarpant pakaušio dalį ir tolygiai žemyn), bei lengvi, ilgi kirpčiukai. Plaukus galite formuoti natūraliomis garbanomis (po trinkimo plaukų nešukuoti, sutepti putomis ir leisti išdžiūti), taip apsaugosite plaukus nuo išsausėjimo, nutrupėjimo tiesinant. Patrumpėjusius galiukus tepkite aliejuku, maitinkite kaukėmis bei ampolėmis, taip jų būklė optiškai pagerės, tačiau pažeistas plaukas nebeatsistatys, tik nuaugs. Tiesinimas žnyplėmis labai kenkia plaukams, atsisakykite to.

Turite klausimų? Reikia patarimų? Rašykite [email protected]


REIKALAVIMAI: atsiųsta nuotrauka(os) turi būti spalvota, ryški; joje turi aiškiai matytis plaukai, geriausiai, palaidi, nepridengti jokiu galvos apdangalu. Taip pat aiškiai parašykite, kokia Jūsų plaukų struktūra (tiesūs, garbanojasi, banguoti...), ar plaukai vešlūs, ar ploni? Jei dažyti, kokia natūrali plaukų spalva. Taip pat būtinai nurodykite savo akių spalvą, nes nuotraukoje ji ne visada aiškiai matosi. Pvz.:

Laba diena. Koks plaukų kirpimas ir spalva man tiktų? Tikroji plaukų spalva "lietuviška pilkoji", tačiau dabar esu blondinė. Plaukai iki pečių, kai išplaunu labai banguojasi, todėl kasryt juos tiesinu. Nuo dažymo jie pasidarė šiurkštūs. Galbūt tiktų kirpčiukai? Akių spalva - šviesiai ruda.

Kiekvieną savaitę mes publikuojame penkias stilistės konsultacijas. Kadangi laiškų su klausimais stilistė susilaukia labai daug, gali tekti palaukti atsakymo ir keletą savaičių. Laikas.lt redakcija kiekvieną informuos asmeniškai apie išpublikuotą konsultaciją.

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.