Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/13921/senoji-mokykla-kviecia-i-tarptautine-hiphopo-dvimiescio-estafete/

Data: 2013-09-30, 11:44

„Senoji mokykla“ kviečia į tarptautinę hiphopo dvimiesčio estafetę

Laikas.lt

Didžiausias lietuviško hiphopo renginys „Senoji mokykla“ po daugiau negu pusmečio pertraukos vėl grįžta. Septintą kartą vyksiantis repo vakarėlis plečia savo geografiją – spalio 25-ąją su geriausiais Lietuvos repo atlikėjais linksminsis „Gargaro“ lankytojai Kaune, o spalio 26-ąją renginys grįš į įprastą vietą – menų fabriką „Loftas“ Vilniuje. Su lietuviais abiejuose miestuose ant scenos lips svečiai iš Nyderlandų ir Estijos.

Kovo mėnesį sostinėje „Lofto“ erdvę sausakimšai užpildžiusi hiphopo muzikos mėgėjų minia tapo „The Show“ – 1996-ųjų filmo apie repo koncertą inspiruoto vakarėlio dalimi. Tuomet retas, sulaukęs įspūdingo renginio pabaigos, norėjo traukti namo. Todėl „Senosios mokyklos“ atstovai po vasaros atostogų gerbėjų alkį pasiryžo numalšinti tarptautine koncertų estafete.

„Džiugu, kad susidomėjimas renginiu vis auga – pavasarį klube vos sutilpo visi norintys. Turėdami omeny tai, jog didelė dalis vakarėlio dalyvių atvyksta iš kitų miestų, nusprendėme išsiplėsti ir surengti pirmąjį koncertą Kaune“, - apie idėją dvigubinti vakarėlį pasakojo vienas iš „Senosios mokyklos“ organizatorių, Vitalijus Puzyriovas-Vaiperis.

Dviejų didžiausių šalies miestų industriniuose rajonuose įkurtų klubų scenos sulauks smogiamojo Lietuvos hiphopo derinio. Prie mikrofonų stos: kokybės kartelės nenuleidžiantys „Despotin’ Fam“, originalusis MC Mesijus ir Garo duetas, mokinių ir studentų numylėtiniais tapę „Tie Geresni“, postmodernusis Shidlas, auksinių hip-hopo muzikos laikų skambesio neapleidžiantys Dee & Kamy ir megztinį briedžiais išpuošęs Dada.

Vis dėlto „Senoji mokykla“ – ne olimpinės žaidynės, todėl prie stipriausių lietuvių prisijungs drąsūs ir vikrūs svetimšaliai. Tarptautinėje estafetėje į vieną takelį su lietuviais stos dvi grupės iš užsienio – duetas „Da Shogunz“ (Propo’88 &Blabbermouf )iš Nyderlandų ir „Gorq Lana“ startinis penketas iš Estijos.

Sėkmingiausia ir didžiausia Lietuvos hiphopo muzikos renginių serija tapusi „Senoji mokykla“ skaičiuoja jau penktuosius istorijos metus. Per tą laiką vykusiuose šešiuose koncertuose ant scenos pasirodė visi žinomiausi šalies repo atlikėjai, o taip pat – specialiai dėl šių renginių į Lietuvą atvykusios pasaulinės hiphopo muzikos žvaigždės – Killa Kela, Elzhi, J-Ro.


Bilietai į renginius:
http://www.bilietupasaulis.lt/lit/bilietai/koncertai/kita/?concert=132942
http://www.bilietupasaulis.lt/lit/bilietai/koncertai/kita/?concert=132936

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.