Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/13452/pasidaryk-pats-aksesuaras-ir-kaklui-ir-juosmeniui-foto/

Data: 2014-07-27, 13:00

Pasidaryk pats: aksesuaras ir kaklui, ir juosmeniui (foto)

Laikas.lt
Parnegta pgl. Honestlywtf.com

Ne viskas auksas, kas auksu žiba - sako senolių išmintis, ir ji, žinoma neklysta. Aksesuarai neprivalo būti iš brangių metalų, kad taptų kone pagrindine stiliaus detale. Šiandien siūlome pasigaminti spalvotų juostelių, kurios ne tik paįvairins jūsų įvaizdį, bet ir padės užmušti laiką, pavyzdžiui, keliaujant traukiniu prie jūros.

Reikės:

  • medvilninės virvelės,
  • žirklių, 
  • veržlių ir poveržlių,
  • žiogelio,
  • siuvinėjimo siūlų,
  • gabalėlio kartono, iš kurio darysime siūlų rites.

1. Darysime dvispalvę juostelę, tad reikia ant kartoniukų susivynioti dviejų pasirinktų spalvų siuvinėjimo siūlus. Iš virvelės ir dviejų skirtingų siūlų padarome mazgą. Viršuje jo turi būti likę virvelės ir siūlų per gerą sprindį. Pritvirtiname juos žiogeliu, kad būtų patogu vynioti siūlus aplink virvelę. Vieną spalvą kol kas paliekame ramybėje, o su kita vyniojame aplink virvelę. Dešinėje rankoje laikome siūlus, o su kaire padarome kilpą (taip, kaip nuotraukoje) ir per ją perkišame siūlus. Kartojame šį veiksmą tiek kartų, kiek reikia padengti siūlais (šiuo atveju raudonais) pasirinktą virvelės plotą.

2. Dabar tą patį kartojame su kita spalva (šiuo atveju violetine).

3. Baigę pinti, perveriame per virvelę turimas veržles ar poveržles, surišame abu virvelės galus ir viskas. Imamės kitos virvelės: kuo jų daugiau, tuo gražiau. Kitas virveles darykite kitokių spalvų ir ilgių.

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.