Receptai

Šprotais įdaryti kiaušiniai

Šprotais įdaryti kiaušiniai

Kietai virtus kiaušinius nulupame, perpjauname per pusę, išimame trynius, kuriuos sumaišome kartu su šprotais. Į masę įdedame majonezą, suberiame prieskonius ir druską. Viską gražiai sudedame atgal į perpjautų kiaušinių puseles. Apibarstome krapais.

Įdomu

Kinas

Menas

Esė konkursui „Ištrauk mane iš stalčiaus“: Lašelis

Esė konkursui „Ištrauk mane iš stalčiaus“: Lašelis

Niekaip nepavyksta išmesti iš galvos to vaizdo. Idealaus apvalumo vandens lašelis kabo ore, o po juo lygus ir ramus vandens gabalėlis. Dominuoja paslaptingai mėlynas, smaragdinis spalvų koloritas. Tai vaizdas, kuris ištrina man iš atminties laiką, matmenis, datas ir skaičius. Įdomiausia tai, kad pasąmonė numato, kas bus toliau. Mažas, skaidrus vandens apskritimas sekundę, ar net trumpiau, leisis žemyn. Jo forma išsikreips (galbūt jis bijo) vos tik pasieks vandens paviršių, o jį pasiekus, pliumptelės į paslaptingą ir dar jam nepažįstamą pasaulį. Keletą akimirkų lašelis dar egzistuos. Jis dar iškils į paviršių įkvėpti oro, bet tai bus paskutinis kartas, nes po to jo nebeliks. Jis nenorės su tuo susitaikyti. Dar kurį laiką drebins ir maištaus – dr ums ramybę. Nuo tos vietos, kur baigsis vienalytis lašelio egzistavimas, sklis didelės bangos: viena, antra, trečia, tačiau jos aprims ir vėl įsivyraus ramybė.

Mada

Sveikata ir grožis

Psichologo konsultacijos. Man klijuoja melagio etiketę

Psichologo konsultacijos. Man klijuoja melagio etiketę

Laba diena, Evelina. Gal galėtumėte ką nors patarti? Mano situacija tokia: susipykau su panele ir nežinau, ką daryti. Ji klijuoja man melagio etiketę, kad neva aš melavau ir dar kažką padariau ne taip, nors nesuprantu ir nesuvokiu, kodėl ji taip elgiasi, nes anksčiau viskas buvo gerai. Tačiau vėliau viskas staigiai pasikeitė, ji tapo netokia kaip anksčiau. Kaip man išsiaiškinti, kas atitiko, nes greit „stogas nuvažiuos” nuo tokios situacijos. Gal reikia patylėti, tegu ji kalba, nes visgi mylėjom vienas kitą ir nesuprantu, kodėl staiga ji atšalo. Draugavom 2 metus ir ji pernelyg greitai viską užbaigė dėl smulkmenų. Nors aš ne melagis ir negaliu to įrodyti. Galbūt ji išvis manęs nemylėjo? Ir tik apsimetinėjo? Man jau viskas taip pabodo: visi šie ignoravimai, šmeižimai…

Žmonės

Kaip susikurti romantišką vakarą be jokios progos

Kaip susikurti romantišką vakarą be jokios progos

Norite ypač romatiško vakaro dviems, bet nežinote ką padaryti tokio unikalaus ir nepakartojamo, kad mylimasis liktų nuoširdžiai susižavėjęs? Jaudinatės, kad tikrai tobulo vakaro neištvers jūsų kišenė ir nuolat žadate palaukti tam tinkamos progos? O gal baiminatės, kad kažkas nepavyks ir jausitės kvailai? Amžini pažadai, atsikalbinėjimai, nukėlimai… Pateikiame jums keletą naudingų patarimų kaip susikurti ypatigai romantišką vakarą be jokios progos.