Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/13039/talentu-banke--laura-ir-jos-piestuko-menas-foto/

Data: 2013-07-06, 13:00

„Talentų banke“ – Laura ir jos pieštuko menas (foto)

Inga Daukintytė

Šiandien „Talentų banke“ – interjero dizainą studijuojanti Laura Vanagaitė, kuri domisi ne tik interjeru, bet ir pieštuko magija. Laisvalaikiu ji piešia portretus, miniatiūras, įvairias abstrakcijas (su kubizmo detalėmis), pagal užsakymus yra kūrusi šaržus, batikos būdu (taip, tuo pačiu kurį itin mėgo hipiai) dažo marškinėlius.

Pagrindiniais savo įkvepėjais ji vadina būtent tuos žmones, kurių veidus galime atpažinti jos kurtuose portretuose: „Keistai nuskambės, bet būtent žmonės, kuriuos piešiu, yra mano įkvepėjai. Juose atrandu tai, kas mane žavi: jų užsispyrimas nesustoti, vis toliau siekti ir džiuginti gerbėjus, jų pasitikėjimas savimi, kuris atsispindi nuotraukose, pagal kurias piešiu. Džiaugiuosi, ir dėkoju savo tėvams, kurie ugdė ir skatino mano talentą bei norą piešti, kurti. Meno srityje mano įkvepėjai ir mėgstami menininkai yra poparto atstovas Andy Warholas, siurrealizmo tapytojas Salvadoras Dali“.

L.Vanagaitė jau gali didžiuotis pirmąja savo paroda „Emocijos ir spalvos“, kurią laiko pačiu įsimintiniausiu įvykiu savo gyvenime.

„Piešiu, kad tobulėčiau, nes laukimas ir stovėjimas vietoje neduoda jokių rezultatų. Tikiu, kad kiekvienas menininkas privalo tobulinti savo įgūdžius ir atrasti vis įvairesnių būdų išreikšti save. Didžiausias nuopelnas, kai pieši portretą, yra ta akimirką, kai žmonės atpažįsta piešiamus aktorius, muzikantus ir kitus garsius žmones“, – kalba mergina.

Taigi, siūlome įvertinti jos darbus ir pažiūrėti, ar pavyks atpažinti vaizduojamus žymius žmones.

Daugiau Lauros darbų galite pamatyti: http://lava93.deviantart.com/gallery/?offset=24 ir http://myartworkideas.blogspot.com/



 

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.