Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/12955/talentu-banke-papuosalu-dizaineris-antanas-ir-jo-antram-gyvenimui-prikelta-kuryba-foto/

Data: 2013-06-29, 11:00

„Talentų banke“ – papuošalų dizaineris Antanas ir jo antram gyvenimui prikelta kūryba (foto)

Laikas.lt

Šįkart „Talentų banke“ vieną iš pirmųjų kartų pristatome kūrėją, kuris ne pats kreipėsi į mus, o tą patikėjo savo vadybininkui. Taigi, šiandien kviečiame susipažinti su jauno, ambicingo, kantrybe ir kruopštumu pasižyminčio dizainerio Antano Mažono kūryba.

Prieš kelis metus vaikinui kilusi mintis džiovintus augalus paversti ilgalaikiais aksesuarais bei pomėgis sujungti tarpusavyje priešingus elementus (augalai su elektronika, akmuo su kaulu) išaugo į rimtą užsiėmimą. Prieš tai daugiau žinomas draugų rate, Antanas subrendo pristatyti savo pirmąją papuošalų kolekciją („Sticks and stones“), kurios nuotraukas matote čia.

Kurdamas papuošalus, menininkas vadovaujasi koncepcija nereikšmingus objektus „prikelti“ naujam gyvenimui, suteikti jiems išskirtinę vertę. Vaikino papuošaluose vyrauja džiovintų augalų, elektronikos bei krikštolo ir pusbrangių akmenų sintezė. Kai kuriuose aksesuaruose galima rasti odos, plunksnų ar net kaulų. Visi darbai yra tarytum žmogaus aplinkos transfomacija perkelta ant kūno.

Smagiausia, kad kaip teigiama šiandieninio „Talento banko“ herojaus prisistatyme: „Papuošalai nėra skirti konkrečiai moterims ar vyrams – jie skirti asmenybėms. Kiekvienas pastarosios kolekcijos papuošalas turi pavadinima – savo vardą. Jie patys yra lyg asmenybės: Jūsų
draugai, kompanionai ar net gynėjai. Išskirtiniai ir unikalūs papuošalai – tokie kaip ir Jūs!“.



Daugiau Antano darbų rasite nuotraukų galerijoje ir čia.


© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.