Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/12844/kulturos-naktis-paskelbe-festivalio-programa-kurioje--daugiau-nei-160-renginiu-ir-pasirodymu/

Data: 2013-06-14, 11:33

„Kultūros naktis“ paskelbė festivalio programą, kurioje – daugiau nei 160 renginių ir pasirodymų

Laikas.lt

Kultūros ir meno festivalis „Kultūros naktis“, šiemet vyksiantis naktį iš liepos 5 į 6 d. ir tapsiantis pagrindiniu Lietuvos pirmininkavimo ES tarybai atidarymo kultūriniu renginiu, miesto gyventojus ir svečius pakvies į 165 projektus, rengiamus Lietuvos bei užsienio šalių menininkų.

„Šių metų programa – didžiausia, kokią esame turėję, tad kiekvienas tikrai ras sau įdomų renginį. Šiais metais akcentuojame europietiškumą ir šalių bendradarbiavimą, tad kviečiame beklaidžiojant po miestą užsukti į užsienio menininkų renginius – britės Kathy Hinde „Piano Migrations“, prancūzų instaliaciją „Purple Rain“, iš Ispanijos atvyksta linksmoji gatvės klounada, išskirtinį pasirodymą „Karmen“ pristatys gruzinų šokio teatras, daugybę projektų šiemet siūlys ir užsienio šalių ambasados ir institutai“, – teigia „Kultūros nakties“ iniciatorė Daina Urbanavičienė.

Šalia užsienio menininkų darbų savo projektus pristatys ir visas būrys lietuvių menininkų. Mažuosius žiūrovus pakvies Šventaragio slėnyje įsikursianti „Šeimų erdvė“, kur vaikų lauks „Teatriuko“ sekama „Pasaka“, „Gydytojų klounų“ spektaklis apie meilę, daugybė žaidimų su „Žaislų muziejumi“, piešiniai ant veido ir kitos pramogos. Įspūdingą programą festivalio lankytojams parengė „Menų spaustuvė“, „Kino pavasaris“ pakvies į „Kiną ant žolės“ pievoje prie Baltojo tilto, Lukiškių aikštėje vyks jau tradiciniu tapęs Petro Geniušo fortepijoninės muzikos koncertas, vienai nakčiai atgysiančioje Rotondoje koncertą surengs Domantas Razauskas.

Festivalyje dalyvaus lietuvių menininkai ne tik iš Vilniaus, bet ir Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir kitų miestų. Į projektą taip pat įsitraukė ir daugybė švietimo įstaigų (Vilniaus dailės akademija, Vilniaus universitetas, Vilniaus dizaino kolegija ir kitos), studentai aktyviai rengia parodas, šviesos instaliacijas ir kitus projektus. Nakties metu veiks ir daugybė Vilniaus muziejų ir galerijų, net du kartus bus parodytas lietuvių ir užsienio menininkų bendras projektas „Smėlio laikrodžiai“, jau spėjęs sulaukti dėmesio kitose šalyse. 

 „Tradiciniai festivalio renginiai šiemet išsiplėtė, atsirado naujų projektų, apjungiančių meną ir šiuolaikines technologijas, nakties metu miestą apgaubs išskirtinės šviesos instaliacijos bei vizualūs pasirodymai, išvysime ir skirtingų šalių menininkų bendradarbiavimo rezultatus“, – sako projekto vadovė Judita Strumilaitė. Džiaugiamasi kiekvienu projektu, prisijungiančiu prie „Kultūros nakties“: „Per vieną naktį parodysime tai, ką menininkai sukūrė per šiuos metus – ačiū jiems visiems už dalyvavimą. O Vilniaus miesto gyventojus ir svečius kviečiame naktį iš liepos 5 į 6 d. išeiti į miesto gatves ir paprasčiausiai džiaugtis kultūra, menu ir muzika“.

Su visa renginio programa kviečiame susipažinti festivalio interneto svetainėje www.kulturosnaktis.lt.
 

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.