Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/12411/e-dragunui-talkine-electronic-i-pradeda-zygi-per-lietuva-video/

Data: 2013-05-09, 10:27

E. Dragūnui talkinę ELECTRONIC I pradeda žygį per Lietuvą (video)

Laikas.lt

Muzikiniu metų atradimu vadinamos grupės ELECTRONIC I gegužės 10 – ąją populiariame Klaipėdos naktiniame klube „PORT night club by BarBar'a“ vyksiantį pasirodymą galima vadinti oficialiu debiutu. Su grupės „Sel“ lyderiu Egidijumi Dragūnu šįmet įrašę bendrą kūrinį, mušantį klausomumo rekordus, ELECTRONIC I nariai sako, jog dabar yra garsūs ne tik jų kūriniai, bet sparčiai didėja žinomumas ir paties kolektyvo pavadinimo.

Mažiau nei prieš metus dainų tekstų autorius ir vokalistas Paulius Sinkevičius bei kompozitorius Vitas Vaičiulis per vieną vakarą sukūrė ir įrašė kūrinį „One dream“. Į radijo stotis jis pateko ir neįtikėtinos sėkmės sulaukė vaikinams net nesukūrus grupės.

„Ilgą laiką žmonės žinojo šią ir dar kelias vėliau įrašytas dainas, bet jiems nieko nesakė ELECTRONIC I pavadinimas. Po to, kai daina „Lyja“ atlikta kartu su E. Dragūnu, situacija pasikeitė“, - sakė grupės atstovas spaudai Artūras Chomentauskas.

Klausytojų bei radijo stočių susidomėjimas patvirtina faktą, jog ELECTRONIC I tapo vienu didžiausių 2012 metų atradimų Lietuvos muzikiniame pasaulyje. „One dream“ tapo vienu dažniausiai skambančių kūrinių Lietuvoje bei sukosi radijo stočių grojaraščiuose.

Nepasibaigus 2012 – iesiems grupė pristatė dar keletą naujų kūrinių iš būsimo albumo. Kartu su daina „Underwater“ pasirodė pirmasis grupės istorijoje vaizdo klipas. Ši daina vėl susilaukė itin gerų atsiliepimų muzikos pasaulyje ir ilgą laiką laikėsi grojamiausių dainų top‘uose.

Tiek po debiutinės dainos „One dream“, tiek ir po kitų pasirodžiusių grupės ELECTRONIC I kūrinių nemažai daliai Lietuvos klausytojų buvo sunku patikėti, kad šios dainos yra sukurtos lietuvių bei įrašytos Lietuvos garso studijoje. Muzikiniame pasaulyje besisukantys profesionalai išgirdę ELECTRONIC I pažymi, kad ši grupė yra viena rimčiausių prententenčių savo kuriama muzika suspindėti ir įsitvirtinti pasaulinėje muzikos arenoje bei pramušti jau labai ilgą laiką nepajudinamas Lietuvos muzikos pasaulio lokalumo sienas.   

ELECTRONIC I vokalistas P. Sinkevičius bei kompozitorius V. Vaičiulis, kurį laiką sėkmingai slėpė savo tapatybes, akcentuodami kūrybinę filosofiją, kad jų kuriama muzika yra atsieta nuo atlikėjų asmenybių kasdieniame gyvenime, jog tai muzikinis "Elektroninis Aš" gyvenantis kūrėjų galvose.  Abu grupės nariai yra linkę eksperimentuoti, bendradarbiauti su kitais muzikantais ieškodami naujo savo kūrinių skambesio, ypač gyvų pasirodymų metu.

ELECTRONIC I nesistengia vaikytis stilistinių standartų, todėl įvairios jų dainos gali paliesti skirtingų stilių gerbėjų širdis. Kai kurios jų dainos primena Depeche Mode, kitos – Daft Punk stilių. Dar kitos, nepadarytų gėdos grupei Hurts. Vis dėlto, visose dainose juntamas savitas ir vientisas gimstančio naujo ir unikalaus elektro-pop skambesio atspalvis. 

2013 metais grupė pradėjo intensyvų koncertinį turą po Lietuvos klubus ir festivalius. Taip pat ruošiasi pirmojo savo albumo išleidimui. Oficialus debiutas jau rytoj, penktadienį, Klaipėdos klube „PORT night club by BarBar'a“.



 

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.