Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/12301/pasidaryk-pats-ranku-darbo-arbatos-maiseliai-foto/

Data: 2018-02-26, 13:00

Pasidaryk pats. Rankų darbo arbatos maišeliai (foto)

Laikas.lt
Parengta pagal Ruffledblog.com

Siūlome išmokti pasigaminti rankų darbo arbatos maišelius. Arbatos žoleles taip pat galima auginti patiems (mėtas, melisą ir kt.). Rankų darbo arbatos maišeliai gali būti įdomus užsiėmimas ir sekmadieniniame draugų susibūrimo vakarėlyje. Be to, tai gali būti puiki Kalėdų dovana. Savo gamybos arbatos maišelius galima pasigaminti dviem būdais: siuvant ir nesiuvant.

Reikės:

Lengvos, baltos medvilninės medžiagos arba marlės (natūralaus audinio).

Medvilninių siūlų ir adatos.

Arbatos žolelių (gali būti įvairi nuo namuose augintos mėtos iki pirktinės juodosios arbatos su priedais ar prieskoniais).

Popieriaus lapelių.

Klijų popieriui klijuoti.

Procesas:

Nesiuvamas būdas. Medvilninę baltą medžiagą (ar marlę) sukarpykite į didesnius keturkampius gabalėlius, įdėkite norimą kiekį arbatos žolelių, o tada suvyniokite tiek, kad arbata nebyrėtų. Perlenkite suvyniotą medžiagą ir tvirtai suriškite mažą maišelį. Gerai sutvirtinkite maišelį surišdami, kad arbatžolės nepabirtų pamerkus maišelį į karštą vandenį. Siūlo atkarpą palikite ilgesnę ir jos gale, iš abiejų pusių, priklijuokite popieriaus lapelį su užrašu (pvz.: arbatos pavadinimu ar kitu).




Siuvamas būdas. Sukarpykite medžiagą lygiais mažais keturkampiais gabalėliais. Vienam arbatos maišeliui reikės dviejų tokių audinio gabalėlių. Sudėkite juos vieną prie kito ir apsiūkite tris kraštus, vieną kraštą palikdami neužsiūtą. Į maišelį sudėkite arbatą. Neužsiūtą kraštą perverkite siūlu su adata, bet neužsiūkite – palikite ilgesnį siūlo galą, kurį patraukus maišelis užsidarys. Siūlo gale priklijuokite popierėlį su užrašu.





Jei rengiate vakarėlį, tokius maišelius galite palikti tuščius, o svečiai galės patys prisipildyti arbatos maišelius norima arbatos rūšimi.

Tokius maišelius vėliau galima panaudoti dar kartą - išpylus iš jų panaudotą arbatą, o maišelius perskalavus vandeniu.


Sėkmės!

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.