Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/12226/kodel-kates-nemegsta-vaziuoti-automobiliais/

Data: 2019-06-05, 10:45

Kodėl katės nemėgsta važiuoti automobiliais?

Grynas.lt

Dauguma žmonių, auginančių kates, gali patvirtinti, kad jų numylėtinės nemėgsta važiuoti automobiliais.

Katėms, skirtingai negu šunims, tokios kelionės nekelia didelio malonumo. Ir nors tiksliai pasakyti, kodėl katės nekenčia galinių automobilio sėdynių, yra sudėtinga, kai kurie tradiciniai kačių bruožai gali paaiškinti jų baimę važiuoti keturrate judėjimo priemone, rašo Lifeslittlemysteries.com.

Katės yra sutvėrimai, mėgstantys laikytis įpročių. Joms būdinga meilė rutinai yra jų kilmės dalis. Manoma, kad šiuolaikinė naminė katė yra kilusi iš mažos Artimųjų Rytų laukinės katės Felis silvestris lybica, vienatvę ir savo teritoriją vertinančios katinių atstovės, kuriai tokia kasdienė rutina kaip teritorijos žymėjimas ir išmatų užkasimas yra išgyvenimo reikalas.

Jūsų katės neapykanta transportavimui automobiliu gali būti tiesiog instinktyvus atsakas į sutrikdytus kasdienybės ritualus.

Katės, kaip ir žmonės, svetimose ir nepatogiose situacijose patiria stresą.

Kaip vežti katę?

Svetainė mypets.lt pataria, kaip elgtis su kate, kad jos vežimas būtų kiek lengvesnis.

Prieš kelionę rekomenduojama katės nemaitinti 12 valandų, kad būtų išvengta vėmimo arba viduriavimo priepuolio. Kelyje galima karts nuo karto duoti katei gerti, ypatingai keliaujant karštą dieną. Maitinti reikia tik pervežant gyvūną ilgu atstumu.

Nepalikite katės vienos. Ji turi jus matyti ir girdėti. Jeigu jūs atvežėte ją pas veterinarą, didelis kiekis nepažįstamų žmonių ir gyvūnų gali ją išgąsdinti. Švelniai kalbėkite su kate, bet neišimkite jos iš pernešimui skirto narvo!

Jeigu laukia ilga kelionė, pirmiausia rekomenduojama pripratinti katę prie pavadėlio ir petnešų, kad galėtumėte išvesti ją į lauką. Jeigu išvesti pasivaikščioti neįmanoma, patieskite konteinerio, skirto pervežinėti gyvūną, dugne servetėles ir pasiimkite tualetinio popieriaus. Tai padės jums išvalyti narvą nuo išmatų ir šlapimo.

Jokiu būdu neleiskite jai išlipti iš narvo! Išsigandęs garsaus triukšmo ir nepažįstamos aplinkos, gyvūnas ims lakstyti po mašiną, atitrauks vairuotojo dėmesį ir gali iššokti pro langą arba įlįsti, pavyzdžiui, po sėdyne arba po stabdžio pedalu.

Taip pat neperkaitinkite patalpos: tvankumas ir karštis gali sąlygoti gyvūno karščio arba širdies smūgį. Duokite katei vandens, stebėkite, kad automobilis būtų vėdinamas, bet tuo pačiu neturėtų būti skersvėjo, nes katė gali persišaldyti.


© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.